Izvor: Radio 021, 26.Feb.2020, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: Ko je boravio u područjima gde je virus korona, da izbegava kontakt s drugima

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" upozorio je osobe koje su boravile u rizičnim područjima za virus korona da po povratku u Srbiju u narednih 14 dana smanje kontakte sa drugim osobama na radnom mestu ili na javnim mestima.

U poslednjem izveštaju Instituta, osobama koje su stigle iz rizičnih područja savetovano je da u slučaju pojave temperature, kijavice, kašlja ili otežanog disanja odmah stave masku, pojačaju higijenu ruku, izbegavaju kontakst >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa drugim ljudima. Preporučeno je da se u slučaju pojave tih simptoma jave na broj telefona 064 8945 235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja, gde će im epidemiolog dati uputstva o daljem postupku.

Rizična područja su Kina, posebno grad Vuhan, Južna Koreja, Singapur, Japan, Iran i Italija, naročito severna Italija, kao i kruzer "Diamond Princess".

Na ovom spisku nije Hrvatska, gde je danas zvanično potvrđen i drugi slučaj virusa korona.

Građanima Srbije savetuje se da odlože planirana putovanja u rizična područja, a da ako putuju tamo izbegavaju kontakt sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje, izbegavaju masovna okupljanja, preporučuje se pojačana higijena ruku, nošenje maske preko usta i nosa na prostoru masovnih okupljanja.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.