Izvor: Radio 021, 25.Nov.2020, 12:01

BBC 100 žena i politika: Upoznajte finsku vladu koju vode žene

One su hvaljene zbog smirenog i odlučnog sprovođenja mera protiv pandemije, ali grupe rodnih manjina pitaju se da li će njen nekonvencionalni sastav zaista pomoći da unapredi „nazadne" zakone.

BBC

Sve oči uprte su u finsku premijerku tokom njene prve godine na čelu koalicione vlade sastavljene isključivo od žena.

One su hvaljene zbog smirenog i odlučnog sprovođenja mera protiv pandemije korona virusa, ali grupe rodnih manjina pitaju se da li će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njen nekonvencionalni sastav zaista pomoći da unapredi „nazadne" zakone.

Od premijerkine kancelarije ima manje od 200 metara hoda do Kuće poseda, gde premijerka Sana Marin treba da održi sastanak o Programu ravnopravnosti koji je potpisala njena vlada.

Nije raspoložena za neobavezno ćaskanje, ali ko bi bio prve nedelje po povratku na posao posle medenog meseca?

Kratki odmor na neobelodanjenoj lokaciji usledio je posle iznenadnog venčanja u avgustu, hitro organizovanog s ocem njene male devojčice. dok se u pozadini dešavala globalna pandemija,

Tinejdžerka postala premijerka na jedan dan Finska: Ko je najmlađa premijerka na svetu Najveći broj žena u Vladi Srbije od početka višestranačja

Fotografija Sane Marin, u satenskoj venčanici sa dugim rukavima, dok grli muža Markusa Rajkonena, bivšeg profesionalnog fudbalera i njenog partnera poslednjih 16 godina, bio je neočekivani post na njenom aktivnom i veoma ličnom nalogu na Instagramu.

Prethodno je podelila fotografiju sebe kako doji ćerku Emu.

View this post on Instagram

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.