Izvor: Radio 021, 01.Dec.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija odustala od konjičke policije, ne zna šta će s konjima

Austrijska prelazna vlada je odustala od stvaranja jedinice konjičke policije i sada razmatra šta da radi s konjima.

Ideju o policajcima na konjima u Beču imao je bivši ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl, iz ekstremno desničarske Slobodarske partije. Njegov naslednik Volfgang Pešorn je, međutim, rekao u sredu da se od toga odustaje "nakon sveobuhvatne procene", a kao razloge naveo cenu i efikasnost.

Austrija je u okviru Kiklovog plana prošle godine nabavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 12 konja.

Portparol austrijskog MUP je izjavio da je cilj da se konjima koji su ostali bez posla, nađe dobar dom, ali da vlasti još nisu rešile gde će to biti.

Prema njegovim rečima, dva konja koja je Austrija dobila na poklon od mađarskog premijera Viktora Orbana biće vraćena u Mađarsku.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.