Anketari će od 1. oktobra obilaziti sva poljoprivredna gazdinstva u Srbiji

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketari će od 1. oktobra obilaziti sva poljoprivredna gazdinstva u Srbiji

Anketari Republičkog zavoda za statistiku od 1. oktobra do 30. novembra obićiće 120.000 poljoprivrednika kako bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji.

Anketa se sprovodi na tri godine, između dva popisa poljoprivrede, a finansira se iz pretpristupnih fondova EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2016.

Popisivači će gazdinstva na teritoriji Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnoj metodi primenjenoj u poljoprivredi...

Informacije koje budu dobijene, kažu u RZS, koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka, kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.