Izvor: Radio 021, 25.Nov.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki milijarder Ronald Barkl dobio državljanstvo Srbije

Američki biznismen i milijarder Ronald Vejn Barkl (67), odlukom Vlade Srbije, primljen je u državljanstvo Srbije, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Barkl je rođen 12. novembra 1952. godine u mestu Pomona, u okrugu Los Anđeles u Kaliforniji i državljanin je SAD, navodi se u rešenju od 21. novembra.

Krajem decembra prošle godine Srbija je otvorila konzulat u Montani, koji pored teritorije te američke savezne države, obuhvata i teritoriju države >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vašington, a Barkl je tada imenovan za počasnog konzula.

Barkl je osnovao kompaniju "Jukaipa" 1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva.

Novi državljanin Srbije je bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija, poput "Soho haus", "Golden stejt fuds", "Dominiks", "Fred Majer", "Ralfs end Fud for les".

Prema Blumbergu, 2013. godine Barkl je bio 201. na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.