Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat novinarke Ane Lalić: Puštena je na slobodu, laptop i telefoni joj nisu vraćeni

Privedena novosadska novinarka Ana Lalić, puštena je na slobodu, potvrdio je za 021.rs njen advokat Srđan Kovačević.

"Ana je puštena na slobodu, sedi pored mene. Obratiće se medijima uskoro. Njoj nisu vraćeni laptop i telefoni, koji su joj uzeti prilikom privođenja. U ovom momentu ne mogu sa garancijom da kažem kako će stvari odvijati u ovom slučaju", poručio je Kovačević za 021.rs.

Ana Lalić je privedena kasno sinoć, nakon što je Klinički centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom, u kojem navodi kako su medicinski radnici u KCV "virusu podložniji ne samo zbog kontakta sa obolelima, već zbog hroničnog nedostatka osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme epidemije".

KCV je tužilaštvo obavestio jer smatra da je tekstom Ane Lalić "uznemirena javnost" i da je njime načinjena šteta ugledu ove zdravstvene ustanove.

Lalić je navela da "ni po koju cenu" neće odati svoje izvore, koji su joj dali izjave za tekst.

Nevladine organizacije, ali i političke stranke, osudili su hapšenje novinarke, o čemu možete da čitate OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat novosadske novinarke: Puštena je na slobodu, laptop i telefoni joj nisu vraćeni

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020

Privedena novosadska novinarka Ana Lalić, puštena je na slobodu, potvrdio je za 021.rs njen advokat Srđan Kovačević..."Ana je puštena na slobodu, sedi pored mene. Obratiće se medijima uskoro. Njoj nisu vraćeni laptop i telefoni, koji su joj uzeti prilikom privođenja. U ovom momentu ne mogu sa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.