Izvor: Radio 021, 24.Sep.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APR upozorava privrednike i preduzetnike: Uplatnice koje stižu poštom nisu naše

Agencija za privredne registre (APR) ponovo je danas upozorila privredna društva i preduzetnike da uplatnice koje ovih dana dobijaju poštom nemaju veze sa obavezom registracije i ne potiču iz te agencije.

Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, APR "ponavlja upozorenje privrednim društvima i preduzetnicima, a naročito onima tek osnovanim, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000, odnosno 16.000 dinara, za 'upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne potiču od Agencije, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije", navedeno je u saopštenju.

Agencija objašnjava da se "postupak registracije i objavljivanja podataka na internet stranici www.apr.gov.rs sprovodi isključivo na osnovu registracione prijave koja se podnosi u skladu sa odredbama Zakona o postupku registracije u APR".

Koverte sa uplatnicama, koje ovih dana građani ponovo primaju, spadaju u komercijalnu ponudu i registrovani subjekti ne moraju da ih prihvate, naglašava APR u saopštenju.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

APR upozorava privrednike i preduzetnike: Uplatnice koje stižu poštom nisu naše

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Sep.2019

Agencija za privredne registre (APR) ponovo je danas upozorila privredna društva i preduzetnike da uplatnice koje ovih dana dobijaju poštom nemaju veze sa obavezom registracije i ne potiču iz te agencije.. Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, APR “ponavlja upozorenje privrednim...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.