5 najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha u prostorijama

Izvor: Luftika.rs, 29.Mar.2020, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha u prostorijama

Kada više vremena provodimo u zatvorenom prostoru više se izlažemo raznim toksinima i zračenjima koji i u manjim količinama izazivaju zdravstvene teškoće.
Evo nekih od poznatih kućnih biljaka, za koje stručnjaci tvrde da mogu uspešno ukloniti mnoge toksine iz vazduha.
Aloe Vera
Ova biljka pored blagotvornih dejstava koje ima za našu kožu, savršeno ubija razne štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenja televizora i računara, piše Objektiv.
Dracena
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Reč je o tropskoj biljci  koja filtrira mnoge unutrašnje toksine, kao i formaldehid. Takođe je čest gost naših domova, ali ne treba je izlagati direktnoj svetlosti ili hladnoći.
Bršljan
Brušljan je puzavica koja se često sreće u dvorištima, ali može se uzgajati i kao sobna biljka. Čini lepu dekoraciju, a i lekovit je, dom čisti od svih štetnih i otrovnih čestica u vazduhu.
Fikus bendžamin
Bendžamin je šampioni  kada je u pitanju prečišćavanje vazduha. Imaju prirodnu sposobnost da filtriraju zagađivače iz vazduha, uključujući benzen i formaldehid.
Kišobran drvo
Biljka idealna za prostorije u kojima se puši. Odlično apsorbuje i neutrališe nikotin i katran, koji se nalaze u duvanskom dimu.
12 sobnih i vrtnih biljaka-ubica

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.