Izvor: Luftika.rs, 06.Sep.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 prelepih imena latinskog porekla i snažnog značenja sa kojima nećete pogrešiti

Odabir imena za dete nikada nije jednostavan izbor. To je velika odgovornost za roditelje, mora oboma da se svidi, a jednako je važno i da dete tokom kasnijeg života njime bude zadovoljno.
U jeku modernih imena, nekad je potrebno vratiti se korenima, piše portal Stil. Mi vam u nastavku donosimo deset imena koja nose koren iz latinskog jezika, a imaju duboko značenje.
Zašto su Šakira i Pike deci dali srpska imena
Adriana Ćim izgovorite ovo prelepo ime i shvatićete >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kako lepo zvuči. Ženska varijanta latinskog imena Adrian što znači onaj koji dolazi iz mesta Adrije. Ako volite slatke nadimke, iz ovog imena ćete ih sigurno izvući.
Klaudija Dolazi od reči „claudius“ što je bilo često ime mnogih rimskih porodica, ali i od reči „claudus“ što znači hroma, šepava, nepotpuna.
Stela Potiče od reči „stella“ što znači „zvezda“. Lepo ime za vašu malu zvezdu.
Lucija Dolazi od latinske reči „lux“ što znači „svetlo, sjaj“. Lucija je prelepo ime za devojčicu koje će zauvek trajati.
Valerija Poreklo ovog imena dolazi od latinske reči „valerianus“, a označava jaku, snažnu, zdravu ženu.
Olivia Ovo ime je nastalo od latinske reči „olivarius, oliverus“ što znači „maslina“. Simbol je nade, te se može reći da ime znači „ona koja nosi nadu“.
Dominik Nosi poreklo od latinske reči „dominus“, a znači „gospodar, gospodin“. Ovo ime je popularno u mnogim zemljama sveta. Poznato je i po španskom svešteniku iz 13. veka Sveti Dominik, koji je utemeljio katolički red dominikance.
Vera Iako ime zvuči slavensko, dolazi od latinske reči „veritas“ što znači „istina“. Lepo ime za vašu devojčicu.
Emilio Nova verzija starog latinskog imena Aemilianus, a dolazi od latinske reči „suparnik“ što imenu daje određenu muževnost. Reć je o imenu koje je veoma popularno u Italiji i Španiji.
Lara Dolazi od latinskih reči „lar, laris“, a to je bio naziv za rimske kućne bogove koji su bili zaštitnici kuće. Zato se može reći da ovo ime ima značenje „zaštitnica“.
Tradicija ili trend? Koja su najpopularnija imena za decu u Srbiji?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.