Нови Саде, срећан ти рођендан! (среда, 1. фебруар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 08:06

Нови Саде, срећан ти рођендан! (среда, 1. фебруар)

Фебруар је стигао у наш град и већ од првог дана овог месеца се осети одлична енергија у нашем граду. Данас је посебна празнична енергије јер наш Нови Сад данас слави свој 275. рођендан. Срећан рођендан Нови Саде! Фото: Градске инфо Од раног јутра се осети рођенданска атмосфера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у граду. Данас има мноштво дешавања посвећених обележавању рођендана градa. Поводом Дана града данас многе установе славе и одлучиле су да радост поделе са Новосађанима и свима онима који се тако осећају.
За вас смо истражили шта све данас можете да радите у Новом Саду и како нас граду части поводом свог рођендана. Данас у 18 сати  у Галерији Прометеј одржаће се разговор на тему Нови Сад некад и сад: Подграђе и Мајур.
Учесници овог разговора су др Никола Грдинић и др Дарко Полић, архитекта.
Галерија Прометеј се налази у улици Светозара Милетића 16.
Фото: PrtSc/prometej.rs Нови Сад је, као Европска престоница културе, добио прву галерију на отвореном, на Субином платоу, која је по завршетку године титуле (по)остала један од најзначајнијих просторних легата савременог стваралаштва, на којем ће данас бити постављена нова изложба „Секвенце града”. 
Ово је пета изложбена поставка на галерији на отвореном, а саму годину титуле обележиле су четири изложбе, које су кроз најактуелније теме попут миграција, будућности младих, промоције мира и слике савременог света, окупиле домаће, али и регионалне и европске уметнике.
Уметници чији ће радови бити представљени на изложби „Секвенце града” су: Данијел Бабић (Нови Сад), Горан Деспотовски (Нови Сад), Милета Поштић (Нови Сад), Стефан Лукић (Ужице), Немања Лађић (Београд), Иван Шулетић (Београд), као и уметничка група „Диструктура” коју представљају уметници Милан Боснић и Милица Милићевић (Бешка/Београд).
Више информација можете пронаћи на сајту.
Фото: НСЕПК2022/М. Пудић И Спортско пословни центар Војводина, поводом обележавања Дана Града Новог Сада је одлучио да смене на базену и клизалишту буду бесплатне за грађане данас.
БАЗЕН: 9,30-11,00
11,30-13,00
16,30-18,00
19,30-21,00
ЛЕДЕНА ДВОРАНА: 10,30-12,00
18,00-19,30
Бесплатне карте се преузимају на благајни.
Максималан број посетилаца по једној смени, на базену износи 150, а на клизалишту 300 особа.
Фото: Градске инфо Градска библиотека у Новом Саду  данас омогућава упис суграђана са попустом од 50%.
Чланарина за одрасле грађане ће износити износити 250 а за децу 150 динара.
Попуст траје један дан, а чланарина важи годину дана. Грађани се могу уписати у свим огранцима Градске библиотеке, осим у централном објекту у Дунавској 1, који је привремено затворен због реконструкције топловодних инсталација.
Фото: Градске инфо Превоз путника у јавном градском превозу на територији Града Новог Сада данас се обавља се без накнаде (карте се неће наплаћивати на градским и приградским линијама).
Карте за превоз на међумесним линијама наплаћиваће се по важећем ценовнику.
Фото: Градске инфо Ако данас кренете до града колима треба да знате да је паркинг бесплатан. ЈКП „Паркинг сервис” неће наплаћивати паркирање данас. Ипак водите рачуна како се паркирате јер ће „паук” служба радити у сарадњи са саобраћајном полицијом, саобраћајном и комуналном инспекцијом, како би се избегле саобраћајне гужве услед несавесног и погрешног паркирања.
Фото: Градске инфо Данас је улаз у све објекте Музеја града Новог Сада бесплатан. Радно време Музеја данас је следеће:
Музеј на Петроварадинској тврђави, радиће у периоду од 9 до 17 часова, Збирка стране уметности, Дунавска 29, од 10 до 18 часова, Завичајна збирка у Сремским Карловцима, од 9 до 17 часова, Спомен-збирка Јован Јовановић Змај, од 8 до 15 часова.
Фото: Градске инфо У Новосадском позоришту можете погледати представу „Кад те Бог ритне у стомак“ од 19:00 часова.
У Позоришту младих можете погледати представу „Поштени провалник“ од 19:30 часова.
Фото: Wikimediacommons/Balkan Photos Представа „Брачни превтљивци“ у свечаној сали НИС-а  у 20:00 часова.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте!
Da li znate gde se nalazi crkva Snežne Gospe u Novom Sadu i kako je dobila ime?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Саде, срећан ти рођендан! (среда, 1. фебруар) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.