Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 14:05

Žil Simon bira Đokovića u trci Velike trojke

Francuz smatra da je najjači Srbin pred kojim su u narednom periodu čak dva rekorda za dostizanje, jedan je trenutno u rukama Samprasa, a drugi Federera

Nova sedmica, nova ATP lista, nova rasprava o tome ko je naveći ikada. Konkurencija je jasna, a to je Velika trojka sastavljena od Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Odluku ko je najbolji od njih biće zaista teško >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << doneti čak i sa egzatnim podacima, jer se svodi sve na kraju na lične impresije.

U suštini, ako navijate za nekoga od njih trojice, teško da ćete ikog drugog izabrati kao najvećeg tenisera u istoriji belog sporta. Jednostavno su toliko dobri i toliko toga su ostvarili, da teško jedan drugog zapravo mogu da prebace. Neko ima više grend slemova, neko sedmica na vrhu svetske liste, neko rekordni broj mastersa, neko Dejvis kupova... U suštini, igranka bez prestanka koja nas opet vraća na onu, emotivnu odluku.

Takvu jednu je doneo Žil Simon, verovatno najbolji franucuski teniser poslednjih 10-ak godina, momak koji je borio brojne bitke sa svom trojcom. A prema njemu, nema sumnje da je najbolji Srbin.

„Po meni, najjajači od njih trojice je Novak“ jasan je bivši šesti reket sveta.“Bolji je od njih dvojice, i ja smatram da je nakomplentiji igrač sa najmanje slabosti, tako da će i nadalje ostati najteži za pobediti u svetu tenisa

Nastavak te trke Velike trojke bez konca i kraja nastavlja se i u ovim, pandemijskim uslovima. Nadal je tako došao do 20. grend slem titule, (13. na Rolan Garosu što je rekord sam po sebi), Novak je pak povećao konto mastersa na 36, ali i nastavlja da broji sedmice na vrhu ATP poretka, te je sada na 292. Kako sada stvari stoje, pred njim su još dva velika rekorda.

Naš as naime juri ove sedmice u Beču garant da će biti prvi na kraju godine, koja je na samom izmaku, a za to su mu potrebne dve pobede. Pošto se Rafa nije pojavio u Beču, preostaju mu još samo dva takmičenja na kojima može da uzme poene, a to su Pariski masters u završni masters u Londonu.

Trenutno Španac ima 9.850 poena, a u Londonu (jedini turnir kod kojeg će se oduzimati bodovi iz prethodnog izdanja sve do 8. marta 2021) će ostati bez 400, što znači da bi tamo, u najidelnijem slučaju, a to je da pobedi sve u grupi i uzme titulu, profitirao sa 1.100 bodova. Titula u Parizu može da mu donese još 640 bodova, čime bi on do kraja 2020. u idealnom scenariju stigao do ukupne cifre od 11.590.

S druge strane Đoković sada ima 11.740, iz Londona gubi 200 poena, ali bi sa 90 zarađenih za dva trijumfa ove sedmice u Beču dostigao za Nadala nedostižnih 11.630. Računica je dakle jasna i teško je očekivati drugačiji scenario osim da Nole po šesti put u karijeri podigne pehar za najboljeg tenisera u godini i tako se na toj večnoj listi izjednači sa sadašnjim rekorderom, ujedno njegovim idolom Pitom Samprasom.

„Mnogo bi mi značilo kada bih se u tom segmentu izjednačio sa Samprasom, Svi dobro znaju da mi je on bio idol kada sam bio klinac, tako da kraj ove sezone ima posebno značenje za mene. Zato sam uostalom i prihvatio specijalnu pozivnicu ogranizatora turnira u Beču“, potvrdio je prvi reket sveta razlog nastupa na ATP 500 takmičenju u Beču.

Drugi rekord koji juri je već onaj, mnogu puta prežvakavani scenario po kom bi 8. marta 2021, ukoliko ostane do tada lider nas svetskoj lestvici, preskočio sa 311 sedmica na vrhu dosadašnji rekord, do skoro se mislilo, neuhvatljiv Rodžera Federera. Pošto je baš do tog datuma zamrznuto oduzimanje ATP poena, malo ko očekuje da će biti drugačijeg scenarija. Onda mu još samo presotaje jurnjava za grend slem torofjima pošto sada ima -3 u odnosu na najveće rivale.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kirjos sad ima novu ''taktiku'', Novaka ignoriše, veliča njegove rivale

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2020

Nema druga posla....Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos ne igra još od kraja februara, od kada je počela pandemijua koronavirusa, i od tada se uglavnom ističe raznoraznim prozivkama na račun Novaka Đokovića...Ove jeseni je napravio kraće zatišje po tom pitanju, ali sada je ponovo počeo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.