Zgrada Mesne kancelarije “Božidar Adžije” možda postane novi vrtić u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2020, 16:43

Zgrada Mesne kancelarije “Božidar Adžije” možda postane novi vrtić u Nišu

Ne zna se tačno kada, ali u zgradi Mesne kancelarije “Božidar Adžije”, kako je rekao većnik Nenad Stanković, mogao bi da bude adaptiran vrtić. Kako je pojasnio ta lokacija je izabrana kao najbolja da se ponudi Fondaciji “Novak Đoković” koja se javila Gradu sa željom da finansira rekonstrukciju nekog postojećeg objekta koji će postati vrtić.

Stanković kaže da pomenut objekat ima nekoliko komparativnih prednosti u odnosu na ostale koji su razmatrani. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Mi smo našli tu lokaciju kao najpovoljniju s obzirom da se i objekat nalazi u tom delu grada gde postoji realna potreba za upisom većeg broja dece. Iza postoji i zelena površina, dakle idealna pozicija jednog vrtića - rekao je Stanković.

On je o ovoj ideji informisao odbornike niške Skupštine, ali nije govorio o rokovima i načinu realizacije samog projeka, kao i da li će vrtić postati kompletan objekat ili samo njegov deo.

Inače, Fondacija “Novak Đoković” je već na isti način finansirala jednu adaptaciju u Nišu, pa je tako deo škole u Medoševcu, nakon rekonstrukcije postao vrtić.

Većnik je podsetio da se u Nišu trenutno grade 2 vrtića - jedan u Brzom Brodu i jedan u Novom Selu. Na poslednjoj sednici Skupštine za tu namenu je izdvojeno još po 20 miliona dinara, a očekuje se, kako je rekao, da sve bude završeno na proleće.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.