Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 22:53

Vimbldonski šampion: Đoković je bolji od Nadala i Federera, ali i dosadniji

Nekadašnji osvajač Vimbldona Pet Keš istakao je da je Novak Đoković najbolji od tenisera "velike trojke", ali da mu je i najmanje interesantan

Prvi reket sveta vlasnik je brojnih teniskih rekorda, ali u glavnoj trci zaostaje tri grend slem trofeja za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Ipak, godine i trenutna forma na strani su Srbina koji će pokušati da u predstojećem periodu dostigne brojku od 20 trofeja na najprestižnijim teniskim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takmičenjima.

Prva prilika da Đoković stigne do 18. grend slem titule biće na Australijan openu čiji je početak zakazan za 18. januar. Melburn je godinama unazad postao Novakova druga kuća, o čemu svedoči čak osam osvojenih trofeja u periodu od 2008. do 2020. godine.

Đokovićeva borba sa Nadalom i Federerom biće u fokusu i naredne godine, a uoči nove teniske sezone svoje mišljenje o "velikoj trojci" izneo je Pet Keš, osvajač Vimbldaona 1987. godine.

"Ukoliko bimorao da biram koga volim da gledam najviše rekao bih da je to Federer, na drugom mestu mi je Nadal. Ipak, ukoliko bih morao da odlučim ko je najbolji teniser, smatram da je to Đoković. To je jasno, on je monstrum. On može da pobedi bilo koga od njih i to na njihovoj najboljoj podlozi", istakao je nekadašnji australijski teniser.

Keš je dodao da je samim tim besmisleno govoriti o Nadalu ili Federeru kao najboljim ikad.

"Mnogi tvrde da je Federer najbolji teniser ikada, ali ja smatram da je drugi teniser u svojoj generaciji. Kako je moguće biti najbolji ikad ako nisi najbolji ni među sadašnjim teniserima", zapitao se bivši teniser.

Podsetimo, Federer je zbog dvostruke operacije propustio nastavak sezonoe posle prekida zbog pandemije korona virusa što je Nadal iskoristio i osvojivši Rolan Garos izjednačio se na vrhu liste sa 20 osvojenih grend slemova. Sa druge strane, Đoković je osvojivši Australijan open odlično otvorio sezonu, ali su usledile diskvalifikacija na US openu i poraz upravo od Nadala u finalu turnira u Parizu.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LEGENDA NEMA DILEMU: Najviše volim da gledam Federera, a najbolji igrač svih vremena je Đoković

Izvor: Kurir, 01.Dec.2020, 08:10

Šampion Vimbldona iz 1987. godine bivši Australijski teniser Pat Keš, smatra da je Novak Đoković najbolji svetski teniser svih vremena.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.