Velika borba i pobeda Đokovića nad Ćorićem

Izvor: RTS, 18.Apr.2018, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika borba i pobeda Đokovića nad Ćorićem

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira Masters serije u Monte Karlu, pošto je sa 2:0 (7:6, 7:5) savladao hrvatskog igrača Bornu Ćorića, u meču koji je trajao više od dva sata. Naredni rival Novaku biće Dominik Tim, a meč se igra u četvrtak od 12.20.
Velika borba dva tenisera viđena je u prvom setu (razmenjen je po jedan brejk), koji je posle 66 minuta igre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešen u taj-brejku – 7:6 (7:2) za Novakovo vođstvo.

Taj finiš, u kojem je Ćorić propustio nekoliko dobrih šansi da povede, odrazio se na igru Hrvata, pa je usledio pad u igri i koncentraciji, koji se manifestovao sa dva izgubljena servisa na startu drugog seta.
Tu ukazanu šansu Novak, koji ponovo nije blistao, ipak nije uspeo da iskoristi, propustio je čak devet meč-lopti na svoj servis i dozvolio Ćoriću da se potpuno vrati u set – 5:5. Međutim, tada kao da je proradio inat, sledi brejk pa siguran servis-gem za 7:5 u drugom setu i ukupnu pobedu u meču od 2:0.
Naredni protivnik najboljem srpskom igraču biće Austrijanac Dominik Tim.

Tok meča:
15.26 – Kraj drugog seta (7:5) i meča, koji je sa 2:0 dobio Novak Đoković.
15.22 – Ribrejk! Novak oduzima servis Ćoriću i ponovo će servirati za pobedu u meču – 6:5. 
15.18 – Čak devet meč-lopti propustio je Đoković, pa set ulazi u egal završnicu – 5:5! 
14.57 – Iako se Ćorić "probudio" i počeo da igra znatno bolje, Novak ne ispušta vođstvo u finišu drugog seta – 5:3. 
14.37 – Novi brejk za Novaka, koji potom osvaja svoj servis-gem za 3:1. 
14.27 – Već u prvom gemu drugog seta Novak pravi brejk, ali istom merom već u narednom uzvraća Ćorić – 1:1. 
14.15 – Posle više od sat vremena igre, završen je prvi set, osvojio ga je Đoković sa 7:6 (7:2 u taj-brejku). 

14.06 – Iako je bio na ivici provalije i suočavao se sa dve vezane brejl lopte protivnika, Đoković uspeva da se izdigne iz te situacije i povede sa 6:5. 
13.55 – Stabilizovao se Đoković, i bez izgubljenog poena osvojio deveti gem za 5:4 i prebacivanje pritiska na Ćorića. 
13.47 – Novi brejk, ovoga puta ga pravi Ćorić, koji je u sedmom gemu, nakon nekoliko dobrih udaraca, oduzeo servis Đokoviću za 4:3. 
13.34 – Brejk Đokovića! U četvrtom gemu, Novak je podigao nivo igre, rastrčao se po terenu i oduzeo servis hrvatskom igraču – 3:1 i servis.
13.27 – Naredna dva gema znatno kraća. Prvo Ćorić osvaja svoj prvi gem, iako je Đoković imao brejk šansu, a onda Novak brzo, uz dobar servis, dolazi do 2:1. 
13.20 – Prvi gem trajao je devet minuta i na kraju ga je osvojio Novak, uz dosta muke. 
13.11 – Meč je počeo, prvi servira srpski teniser...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UŽIVO: Đoković - Ćorić (13.00)

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2018

Novak Đoković i Borna Ćorić igraju u drugom kolu turnira u Monte Karlu. Dešavanja sa terena pratite uživo na VESTIONLINE...Biće ovo tek drugi duel našeg i hrvatskog tenisera. Prvi je odigran pre dve godine u Madridu i tada je Đoković pobedio 2:0. Podsetimo, na startu turnira je Novak u srpskom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.