Vajda: Novak je iskoristio možda i poslednju šansu

Izvor: B92, 07.Jun.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vajda: Novak je iskoristio možda i poslednju šansu

Marijan Vajda, trener prvog reketa sveta, kaže da je Novak Đoković u rangu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadaom po dostignućima u tenisu.

Ipak, čovek koji je sa najboljim sportistom sveta radi od njegovih tinejdžerskih dana ističe i da je još uvek rano govoriti o zvanju najboljeg u istoriji.

Srbin je u nedelju učinio nešto što u teniskom svetu nikome nije pošlo za rukom pune 64 godine – postao je prvi čovek od Roda Lejvera koji u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasništvu u jednom trenutku ima titule sa sva četiri najveća turnira.

Takođe, to je uspeo samo još Don Badž 1938. godine, dok je ujedno trijumfom na Rolan Garasu postao tek peti igrač u Open Eri, osmi u istoriji, koji je osvajao sve Gren slemove.

"Prošlo je baš dosta vremena, nikome još od Roda Lejvera to nije uspelo, a sve je još slađe jer je to postigao na Otvorenom prvenstvu Francuske – turniru koji nije uspevao da osvoji više od deset godina. A, tu je i činjenica da Novak ima 29 godina, a što ste stariji tako su vam živci slabiji, pa mu je ovo možda bila i poslednja šansa. Iako je prve ovoga osvojio 11 Gren slemova, meni je ovaj ipak najdraži", smatra Vajda.

Novak sada ima 12 Slemova, dva manje od Rafaela Nadala i Pita Samprasa, drugih na večnoj listi, a pet od apsolutnog rekordera Rodžera Federera.

"Novak je svakako u društvu onih najvećih. Ipak, teško je reći da je najveći, ali – ako je suditi po Slemovima – sve je bliži i bliži Federeru i Nadalu. Kao što rekoh, definitivno je jedan od največih ikada i mislim da će ga ljudi tako i gledati. Ovo je veoma poseban Gren slem za sve nas, a videćemo šta će budućnost doneti. Trenutno je najbolji, a osvajanje Rolan Garosa samo će mu dati dodatni vetar u leđa. Ne znam da li razmišlja o 17 Slemu, ali znam da je osvojio 12 i da je sada važno da uživa", zaključio je Slovak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novakov trener: Đoković iskoristio možda posljednju šansu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2016

Trener najboljeg tenisera svijeta Marijan Vajda, izjavio je da je Novak Đoković u rangu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadaom po dostignućima u tenisu...Ipak, čovjek koji sa najboljim sportistom svijeta radi od njegovih tinejdžerskih dana ističe i da je još uvijek rano govoriti o zvanju najboljeg...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rol Lejver: Novače, sve najbolje u nastavku sezone

Izvor: N1 televizija, 08.Jun.2016, 12:15

Novak Đoković je u nedelju postao tek treći čovek u istoriji belog porta koji je osvojio sva četiri Gren lema u nizu. To su prethodno učinili Rod Lejver i Don Badž. Nakon ovog upeha, Srbinu se obratio legendarni Autralijanac...Rod Lejver je na zvaničnom Tviter nalogu Australijan opena ostavio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.