Slomljeni Đoković ostao bez bronze

Izvor: B92, 31.Jul.2021, 06:40

Slomljeni Đoković ostao bez bronze

Novak Đoković poražen je od Španca Pabla Karenja Buste u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Busta je do bronze stigao posle trijumfa od 2-1 u setovima (6:4, 6:7, 6:3), nakon dva časa i 48 minuta igre.

Srpski teniser tako nije uspeo da ponovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultat iz Pekinga 2008, kada je stigao do odličja, nakon pobede nad Džejmsom Blejkom.

Novu šansu da stigne do medalje imaće uskoro, u miks dublu, u paru sa Ninom Stojanović. Protivnici su Australijanci Pirs i Barti.

Bio je ovo jako težak meč, Busta žilav protivnik, najgori mogući u ovom trenutku, a činilo se da je Novak svoju šansu da prelomi duel u svoju korist propustio na startu odlučujućeg seta.

Umor i iscrpljenost, fizička i psihička, bili su prisutni kod Novaka od samog početka duela.

Prvi set je protekao u Novakovim bezuspešnim pokušajima da rivalu oduzme servis, a prva, ujedno i najveća kazna, stigla je u petom gemu.

Izbacio je Novak tri loptice u aut, dopustio isto toliko šansi Busti za brejk, a 11. igrač planete takvu šansu nije želeo da propusti.

Usledila su tri mirna gema, da bi se Novak u devet suočavao sa set loptama na svoj servis. Agresivnom igrom je uspeo da se izvuče i ostane u prvom setu.

Nove šanse za povratak imao je već u narednom gemu, kada je on stigao do dve brejk lopte.

Dve duže razmene pripale su Špancu, koji se provukao, a onda na novoj set lopti odservirao prvi as I nakon 49 minuta igre poveo u ovom susretu, 6:4.

Novak nakon gubitka nije pao, delovao je svežije, a i udarci su mu bili sigurniji.

Doduše, ni Busta nije odstupao od svoje igre, koja mu je u prvom setu donela rezultat, uz dodatak da je pravio znatno više neiznuđenih grešaka.

Brejk lopti nije bilo na vidiku, a najbliži njoj je bio Novak, u desetom gemu. Ipak, Busta se sa 0:30 volšebno vratio i stigao do novog izjednačenja.

Ubrzo se ušlo i u taj-brejk, koji je Novak odlično započeo, međutim, Busta je brzo uzvratio i stigao do 4:4, te je drama dostigla vrhunac.

Novak se suočavao sa meč loptom, bilo je 5:6, ali se nekako izvukao, vezao tri poena i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković je u početnom gemu odlučujućeg seta bio raspoložen, stigao do brejk prilike, koju nažalost nije iskoristio.

To je verovatno bi prelomni trenutak, sve se okrenulo, Busta je preživeo, a potom i napravio brejk.

U tim trenucima Novak je bio vidno nervozan, indisponiran što Španac sve pogađa, a zbog toga su stradala i dva reketa – jedan je završio na tribinama, a drugi u delovima.

Busta do kraja nije dopuštao Novaku šanse za povratak, propustio je još četiri meč lopte, ali ne i petu u tom devetom gemu, te je osvojio bronzanu medalju za sebe – i svoju zemlju, Španiju.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.