Iscrpljeni Đoković uz dosta muke do osmine finala Sinsinatija!

Izvor: B92, 15.Avg.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iscrpljeni Đoković uz dosta muke do osmine finala Sinsinatija!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle preokreta pobedio Adrijana Manarina.

Deseti igrač sveta slavio je posle preokreta i više od dva sata igre – 4:6, 6:2, 6:1.

Đoković će se u osmini finala Sinsinatija sastati sa boljim iz meča Miša Zverev/Grigor Dimitrov.

Novak se dosta mučio u ovom meču, pogotovo tokom prvog i do sredine drugog seta kada je u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatražio medicinski tajm-aut. Izgledao je dosta umorno i iscrpljeno, ali to ga nije sprečilo da izjednači na 1-1.

Nekada najbolji teniser sveta nije mogao da pronađe pravi ritam iz bekhenda, što je Francuz apsolutno iskoristio u prvom setu. Manarino odlučujući brejk napravio je u sedmom gemu, a onda je posle 10-tak minuta došao i do vođstva od 1-0 (6:4).

Loša igra našeg igrača nastavljena je i tokom drugog seta, ali u takvom stanju uspeo je prvi da dođe do brejka (2:1). Ipak, Adrijan je odmah u narednom uspeo da napravi ribrejk i vrati se u set.

U narednom gemu Đoković ponovo oduzima servis gem Francuzu, a onda do kraja seta to radi još jednom za "laganih" 6:2. Doktor je krajem seta savetovao Novaka da uzima što više tečnosti, pošto se Đoković nije dobro osećao.

Tokom trećeg seta brzo je sve bilo gotovo pošto je Manarino potpuno potonuo. Novak je to iskoristio i do kraja seta izgubio je samo jedan gem, 6:1.

Podsećamo, Novak će u osmini finala igrati protiv Zvereva ili Dimitrova, čije je susret na programu kasnije u toku noći.

4:6, 6:2, 6:1 KRAJ! Novak dolazi do veoma važne pobede, pošto je bio daleko od svojih mogućnosti. Drugi set ispostaviće se kao najvažniji, pošto je tada naš igrač uspeo da slomi otpor Francuza, čija se igra raspala u trećem setu.

4:6, 6:2, 5:0 Novi brejk i nova potvrda istog! Đoković je uz malo muke došao do vođstva od 5:0 i sada se nalazi pred teško izvojevanom pobedom.

4:6, 6:2, 3:0 Potvrda brejka. Đoković vodi sa 3:0 i sada ima veliku prednost i šansu da dođe do pobede nad Manarinom.

4:6, 6:2, 2:0 Bravo Novače! Stabilizovao je igru, uz to je Manarino grešio i Đoković dolazi do brejka! Izgubio je deseti igrač sveta samo jedan poen i dolazi do 2:0!

4:6, 6:2, 1:0 Odmah problemi na startu trećeg seta za Novaka. Manarino imao je brejk loptu, međutim dobrim servisima srpski teniser došao je do izjednačenja, gem lopte i gema.

4:6, 6:2 Novak dolazi do izjednačenja! Srpski teniser drugi set dobija sa 6:2, ali uopšte nije bilo tako lako, kao što to govori rezultat. Novak ne briljira, izgleda iscrpljeno, međutim dolazi do 1-1!

4:6, 5:2 Izgleda dosta umorno srpski teniser na terenu, ali i u takvom stanju dolazi do gema na svoj servis. Ne igra ništa posebno Novak u drugom setu, ali je napravio ključan brejk i sada kako-tako održava tu prednost.

4:6, 4:2 Zapretio je Novak i u ovom gemu, pošto je došao do trideset oba. Ipak, tada je Francuz odigrao sjajan dropšot, a potom je i smanjio na dva gema zaostatka.

4:6, 4:1 Konačno! Đoković dolazi do potvrde brejka i sada vodi sa 4:1. Novak je brzo došao do dve gem lopte, međutim onda pravi neočekivanu duplu grešku, 40:30. Manarino greši iz forhenda i srpski teniser dolazi do potvrde.

4:6, 3:1 Novi brejk koji pravi Đoković! Igra živaca je u drugom setu, pošto se dešavaju neočekivane stvari. Srpski teniser nije iskoristio prvu brejk šansu, ali zato jeste drugu i ponovo ima dva gema više od Francuza.

4:6, 2:1 Manarino dolazi do ribrejka! Đoković je imao dve gem lopte, 40:15, međutim onda je usledio ne shvatljiv pad u igri i Manarino dolazi do ribrejka osvojivši četiri poena zaredom.

4:6, 2:0 Brejk Novaka Đokovića u drugom setu! Igrao je deseti igrač sveta bolje u ovom gemu, ali je opet utisak da je Adrijanu poklonio gem našem igraču. Novak nije iskoristio prvu brejk šansu, ali zato jeste drugu, tako što je Manarino poslao lopticu u mrežu.

4:6, 1:0 Da li je ovo najava Novakove bolje igre? Srpski teniser izgubio je samo jedan poen u ovodnom gemu i lako dolazi do vođstva na startu drugog perioda igre.

4:6 Adrijan Manarino zasluženo dolazi do vođstva u prvom setu. Novak nije izgledao uopšte dobro, pogotovo mu servis nije funkcionisao i nešto će morati da se promeni u nastavku meča, ako želi do preokreta.

4:5 Nije delovao Đoković dobro ni u ovom gemu, ali je nekako uspeo da ga dobije i smanji na 5:4. Francuz imao je priliku na 30 oba da dođe do nove brejk šanse, ali je čist forhend izbacio u aut.

3:5 Imao je Novak ništa-trideset na servis Francuza, međutim birao je loše udarce u narednim poenima, što je Manarino iskoristio i došao do četiri uzastopna poena i potvrde brejka.

3:4 Ponovo Manarino dolazi do 0:30 i time stavlja Novaka u tešku situaciju. Dobrim servisom, a potom i forhendom srpski igrač smanjuje na 15:30. Manarino neočekivanom greškom poklanja Đokoviću poen za 30:30. Odličnom volejom na mreži Francuz dolazi do nove brejk lopte, 30:40. Potom Novak greši iz bekhenda za brejk Manarina.

3:3 Bez manje problema Francuz izjednačava na 3:3. Činjenica je da Manarino mnogo lakše dobija gemove od nekada najboljeg igrača sveta.

3:2 Dve greške Novaka za 0:30 na njegov servis. Ipak, srpski igrač dobrim servisom i igrom u polju dolazi do 30:30. Fantastičan poen viđen je na 30:30, koji je nažalost pripao Manarinu. Đoković je neočekivano pogrešio i Andrija je došao do brejk lopte, 30:40. Novak sjajnim servisom neutrališe istu, đus. Francuz dolazi do druge prilike da oduzme servis Novaku, ali naš igrač ponovo servisom dolazi do 40:40, potom gem lopte i na kraju gema.

2:2 Prvi đus na servis Manarina. Đoković je zapretio, međutim dobrim servisom Francuz dolazi do gem lopte, a potom i rezultata 2:2. Novak još nije pronašao pravi ritam.

2:1 Francuz nastavio je da pravi probleme na servis našeg igrača (30:30). Međutim sjajnim forhendom na mreži, a potom i greškom protivnika dolazi do vođstva.

1:1 Napravio je Novak pritisak u prvom servis gemu Francuza, ali nije uspeo da dođe do brejk prilike. Francuz uz manje problema dolazi do izjednačenja.

1:0 Činilo se da će Novak lako doći do uvodnog gema, pošto je posle nekoliko minuta imao tri gem lopte. Ipak, Francuz je bio nešto agresivniji u narednim poenima i došao do đusa, 40:40. Srpski igrač dolazi do prvog asa, ali potom pravi i duplu grešku za novo izjednačenje, 40:40. Potom je Manarino dobro napao iz bekhenda i došao do brejk lopte, 40:A. Francuz je na sreću Novaka pogrešio i na kraju je naš igrač uz doste muke došao do uvodnog gema.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.