Đoković slomio otpor odličnog Dimitrova za finale Pariza!

Izvor: B92, 02.Nov.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković slomio otpor odličnog Dimitrova za finale Pariza!

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu pobedom u dva seta protiv Grigora Dimitrova – 7:6 (5), 6:4.

Najbolji teniser sveta odigrao je dobar meč, a nivo igru je posebno podigao posle dramatičnog prvog seta.

Đoković će u borbi za titulu igrati protiv boljeg iz duela Rafeal Nadal – Denis Šapovalov, koji na teren "Bersija" izlaze 16.30.

Novak će od ponedeljka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti drugi teniser sveta, ali će u nedelju imati šansu da ode korak više u odnosu na prošlu godinu kada je poražen od Karena Hačanova.

Novak i Grigor pružili nam odličan tenis, gledali smo veoma ujednačenu igru i detalji su odlučivali u mnogim situacijama. To je slučaj bio pre svega u prvom setu u taj-brejku.

Dimitrov je imao 5:4 i inicijativu u poenu, ali je čist forhend volej izbacio u aut i tako poklonio poen najboljem igraču sveta, koji se do toga odlično branio.

Đoković je potom dobio naredna dva poena i rezultatom 7:5 u 13. gemu dolazi do vođstva od 1-0.

Na startu drugog seta nismo gledali ništa drugačiju igru. Brejk prilika nije bilo, teniseri su bili sigurni na svojim servisima, međutim takva je situacija bila do petog gema.

"Griši" je malo popustila koncentracija, Nole je došao do prvih brejk lopti i, što je najvažnije, iskoristio ih je.

Srpski teniser potom potvrđuje brejk i dolazi do 4:2. Dimitrov nije uspeo da se vrati i Đoković zasluženo prolazi u finale.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.