NOLE NEMILOSRDAN PREMA AMERIKANCU: Đoković deklasirao Pola za finale Australijan Opena i ispisivanje ISTORIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 10:02

NOLE NEMILOSRDAN PREMA AMERIKANCU: Đoković deklasirao Pola za finale Australijan Opena i ispisivanje ISTORIJE

Prvi međusobni susret pripao Srbinu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan Opena, pošto je i više nego ubedljivo savladao Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:2).

Nije ovo bio najsjajniji meč Đokovića, nije delovao najbolje, nizao je greške, ali i uprkos tome, potpuno je nadigrao, nadmudrio i deklasirao rivala, što govori o tome koliko je dominantan i kako li će tek izgledati kada svede greške na minimum.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bez obzira na sve, zabeležio je izuzetnio ubedljiv trijumf i protiv Stefanosa Cicipasa će igrati za jubilarnu 10. titulu u Australiji.

Prvi gem je bio izuzetno napet, Đoković ga je dobio ali uz dosta muke, potom je popravio igru i poveo sa 5:1, da bi usledila kraća rasprava sa sudijom, posle čega je Novak totalno izgubio koncentraciju i vratio u život Amerikanca, koji je stigao do 5:5. Ali, bilo je to sve od Pola u ovom meču. Novak je osvojio naredna dva gema, poveo sa 1:o u setovima, a zatim u drugom dopustio samo jedan gem rivalu.

Bilo je čak 5:0 za Đokovića, pa je Pol dao sve od sebe da bi izbegao "krompirić", ali za više od toga nije imao snage.

Sličan je bio i treći set, Đoković je suvereno gospodario terenom, iako podsećamo, nije bio ni blizu svog najboljeg izdanja, ali Pol nikako nije mogao da ugrozi našeg asa.  Ovom pobedom, Novak je postao rekorder po broju uzastopnih pobeda na Australijan Openu, čime je prestigao Andrea Agasija.

Bio je ovo njihov prvi međusobni skor, a pobedu u njemu izvojevao je Srbin, koja ga je odvela u finale gde ga čeka Stefanos Cicipas, pošto je Grk bio bolji od Karena Kačanova.

Kraj!

Bio je ovo osmi gem u meču za Pola, nadamo se i poslednji.

 Ni promil šanse ne dozvoljava 25-godišnjaku. Bez poena osvojen gem.

Sada Pol igra samo da ne bude totalno ponižen, deluje kao da mu je sve jasno i da jedva čeka kraj meča. Iako nije u najboljem izdanju, Novak je nepremostiva prepreka za njega.

Dopustio je Novak brejk loptu Ameru, ali tek da se ovaj ponada. Usledio je hladan tuš za Pola i dodatna overa novog brejka.

Tako se može nazvati ovo što na terenu radi Đoković Tomiju Polu. Amerikanac ne može da se sastavi.

Srbin nema milosti prema Amerikancu. Mnogi će reći da nije bez razloga.

Veoma dug bio je prvi gem trećeg seta, Đoković je stigao do brejka, iako je Pol očajnički pokušavao da to spreči, međutim Srbin je odlično startovao ovaj set i na dobrom je putu da obori rekord Andre Agasija po broju uzastopnih pobeda na prvom grend slemu.

 Iako je odigrao gem kao da je egzibicija, stigao je do drugog seta.

 Sprečio je Tomi Pol da dođe do "krompirića" u drugom setu, te osvaja svoj prvi gem u ovom delu meča.

Nestvarnom brzinom je servise pretočio u gem, sada vodi sa 5:0. Najbolji Novakov gem do sada na meču, Pol deluje totalno nemoćno.

Ide ka novom setu Đoković. Bio je ovo šesti vezani gem za Đokovića, mora da da gas Srbin kako bi se što manje umorio, jer se nekoliko puta tokom meča uhvatio za mišić koji mu pravi probleme.

Bio je ovo servis gem od 10 minuta. Suočavao se sa brejk loptama Novak, nije delovao ubedljivo, greši, ali je na kraju uspeo da potvrdi brejk i povede sa 3:0. U najpotrebnijim trenucima servis je bio ključan.

Sve konce drži u svojim rukama Novak, kao u pozorištu lutaka. Stiže do ranog brejka u drugom setu. Sada se lakše diše, samo da ne prokocka kao u prvom.

 Dinamično i ekspresno do prvog gema u drugom setu. Igra rastertećenije i efikasnije.

Bilo je pitanje vremena, visilo je u vazduhu da će Đoković osvojiti ovaj set. Činjenica je da je on diktirao tempo i rezultat u ovom setu, te da je by-pass Polu bio Novakova donacija. Sada je novim brejkom overio prvi set.

 Možda je malo odocnio, ali se probudio pre nego što krene sve nizbrdo. Bez izgubljenog poena uzima gem.

Veliku priliku prokockao je Novak u ovom setu, Amrikanac je lako stigao do izjednačenja, sledi neizvesna završnica ovog dela meča.

Ne samo da je dao veštačko disanje Amerikancu, Novak ga je sada "vratio u život". Novi brejk Pola, rasprava sa sudijom u prošlom servis gemu koštala je Đokovića koncentracije.

Bez izgubljenog poena Tomi do gema. Umesto 6:1, imamo 5:3, zakomplikovao je stvar Novak.

Vratio je jedan brejk Pol i to posle svađe Đokovića sa sudijom. Novak je u završnici gema prišao arbitru i krenula je rasprava, najvetovatnije oko vremena za servis, usled odlaska po peškir između poena. Na kraju je Srbin ironično sudiji dobacio "Bravo", pa je potom i izgubio svoj servis.

Đoković stiže do dva brejka prednosti. Nemoćan je Pol pred lucidnim Novakovim potezima. Servira za set naš teniser.

 Iako je gubio 0:30, Srbin je uspeo da osvoji gem, i sve to se odvija pred očima jednog od najbogatijih ljudi na svetu. Naime, susret gleda Bil Gejts, koji je i prošle godine posmatrao mečeve našeg tenisera, koji mu je donekle i pokvario jedan biznis. Prisetite se Australije od prošle godine.

Osvojio je prvi gem u ovom meču Amerikanac. Nije bilo glatko, svestan je kakvog gorostasa ima protiv sebe.

 Rutinski overen brejk. Biće da se sve vraća u normalu.

Iako nas je zabrinuo u prvom gemu, sada je pokazao da nema razloga za brigu. Lagani brejk Novaka.

Nije počelo kako treba. Suočio se Đoković sa dve brejk lopte rivala, nimalo ubedljivo nije izgledao prvi gem, ali je servis u kritičnim momentima bio svrsishodan. odi Novak 1:0.

Pred Đokovićem su redom padali Karbaljes, Kokuo, Dimitrov, De Minor i Rubljov, a naredni rival biće mu 35. reket sveta, Tomi Pol, koji je do sada savladao Štrufa, Dadidovič-Fokinu, Bruksbija, Bautistu-Ahuta i Šeltona.

Dvadesetpetogodišnjem Amerikancu je ovo prvo polufinale grend slema u karijeri, a ujedno i prvi susret sa Novakom Đokovićem.

Kako stvari stoje, nije naročit fan našeg tenisera, što je svojim potezima van terena više puta i pokazao, ali sada će o svemu odlučivati dešavanja na terenu. Pobedom u ovom meču, Novak bi se plasirao u finale, a ujedno bi oborio rekord Andre Agasija po broju uzastopnih pobeda na Australijan Opena.

Podsećamo, Grk Stefanos Cicipas prvi je finalista u Melburnu, pošto je sa 3:1 savladao Rusa Karena Kačanova.

Meč Đokovića i Pola pratite uživo na SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.