Novak neće osvojiti Pariz bez izgubljenog servis gema

Izvor: Mondo, 30.Okt.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak neće osvojiti Pariz bez izgubljenog servis gema

Za razliku od Šangaja, gde je do 32. masters titule u karijeri stigao bez da je doživeo brejk, u Parizu mu se to dogodilo već u prvom meču, ali... To nije ugrozilo pobedu. Sledi Džumhur.

Na mestu gde je pehar podizao 2008, 2013, 2014. i 2015. godine, najbolji srpski sportista nastavio je ove večeri poteru za mestom "Broj 1" na ATP listi.

U 2. kolu Mastersa u Parizu: (2) Novak Đoković - Žoao Souza 7:5, 6:1!

Novak je Masters u Šangaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osvojio bez da je doživeo brejk, ali je večeras prepustio servis gem već u prvom setu prvog meča - Portugalac je imao četiri neiskorišćene brejk lopte pri vođstvu od 3:1, a onda na 4:2 napravio brejk bez izgubljenog poena.

Ovaj duel u rasprodatom "Bersiju" počeo je u 20.50, jer se dugo čekao kraj nesvakidašnjeg meča između Miloša Raonića i Žo-Vilfreda Conge, koji je trajao tri sata i bio završen bez brejka.

Uskoro opširnije...

Bolji iz šestog duela ove dvojice rivala, do kog je Srbin imao perfektan skor, sastaće se sa Damirom Džumhurom u osmini finala. Tenis iz BiH ranije u utorak eliminisao je (14) Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:3, a pre toga u 1. kolu i Petera Gojovčika 6:4, 7:5.

Džumhur je tako otkazao potencijalni revanš između Đokovića i Cicipasa, specifičan utoliko što je Grk jedini igrač od kog je Novak izgubio od finala Kvinsa sredinom juna. Od tada, do danas, Novak je dobio 27 od 28 mečeva, a 18 u nizu računajući od poraza u osmini finala Mastersa u Torontu upravo od Cicipasa.

Pre i posle toga, osvojio je Vimbldon, Sinsinati, US open i Šangaj i prišao na 45 bodova zaostatka u odnosu na prvog na svetu, (1) Rafaela Nadala.

FEDERER ODBIO, NADAL I ĐOKOVIĆ (JOŠ) NISU?

Španac je takođe bio slobodan u prvoj rundi, a u drugoj će se sastati sa zemljakom Fernandom Verdaskom, koji je u ponedeljak izbacio Žeremija Šardija rezultatom 6:4, 6:4.

Titulu u Parizu brani Džek Sok, koji je pre godinu dana u finalu savladao našeg Filipa Krajinovića, kom je to bio ubedljivo najbolji rezulat u karijeri. Nažalost, Krajnović ove sezone nije uspeo da odbrani ni deo od 600 bodova, jer je doživeo poraz već u prvom kolu od Karena Hačanova rezultatom 5:7, 2:6.

Upravo bi branilac trofeja, Sok, mogao da bude Nadalov rival u osmini finala ako pre toga izbaci Rišara Gaskea, ali i ako Španac dobije duel sa Verdaskom. Nadalovi rivali u četvrtfinalu mogli bi da budu (6) Dominik Tim ili (11) Borna Ćorić, a u polufinalu (4) Aleksander Zverev ili (8) Džon Izner.

Od zvučnih nosilaca u Đokovićevoj polovini žreba su (3) Rodžer Federer, koji je saznao rivala u drugoj rundi, (5) Marin Čilić, (9) Grigor Dimitrov, itd.

Uskoro opširnije...

Pročitajte sve rezultate današnjih mečeva u Parizu.

Tok meča:

7:5 - PRVI SET

Bez obzira na to što je servirajući na 3:1 spašavao tri vezane, odnosno četiri brejk lopte, delovalo je na 4:1 da će Đoković brzo završiti posao u prvom setu, ali... U narednom servis gemu počišćen je sa nulom, što je bio prvi brejk koji je doživeo od US opena, nakon čega je Souza uz dosta muke i spašene dve brejk lopte stigao do 4:4 i naizgled izgubljen set učinio veoma zanimljivim.

Novak je u prethodnih pet duela sa Souzom mogao jasno da zaključi da mu je forhend dominantan udarac, pa utoliko činjenica da nije forsirao slabiju stranu portugalskog tenisera govori u prilog tome da je želeo neizvesnu borbu, odnosno da mu je trebalo da ga neko "izazove" na startu pretposlednjeg turnira u sezoni.

To se i dogodilo.

Souza je na 5:5 imao i brejk loptu, ali se Novak sa njom uz malo sreće izborio i potom ritern udarcima napao servis rivala za teško izvojevanih 7:5 posle 52 minuta borbe.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.