Đoković u polufinalu Australijan opena!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Australijan opena!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je sa 3:0 u setovima (6:4, 6:3, 7:6) savladao Kanađanina Miloša Raonića. Rival u polufinalu biće mu Švajcarac Rodžer Federer koji je posle velikog preokreta pobedio Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Najteži gem do sada, za obojicu. Đoković je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri prilike da napravi brejk a potom servira za pobedu, ali je Raonić uspeo da ostane u meču.

Đoković je zatražio medicinski tajm-aut, deluje da ima problema sa vidom, odnosno sa sočivima.

Odličan tenis sa obe strane mreže u trećem setu. Raonić agresivan, Đoković odbija napade Kanađanina. Raonić vodi 4:3, na servisu je Novak.

Kraj drugog seta, koji je Novak osvojio rezultatom 6:3. Novak je odbio sve Raonićeve napade u sedmom gemu i poveo sa 5:2. Novak je iskoristio treću brejk loptu u drugom setu i poveo sa 3:1.

Raonić se lavovski borio u poslednjem gemu prvog seta, ali je Đoković iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 1:0.

Velika borba na početku meča, rezultat je 2:2. Đoković je imao tri brejk lopte, ali je Raonić uspeo da se izvuče i izjednači.

Đoković je uoči četvrtfinala odao je počast tragičnom nastradalom legendarnom košarkašu Kobiju Brajantu.

Đoković se zagrevao u trenerci na kojoj je imao inicijale K.B., brojeve "8" i "24" koje je Brajant nosio tokom karijere u LA Lejkersima i srce.

Srpski as i Brajant su imali prijateljski odnos, Amerikancu je Đoković bio omiljeni teniser i čak mu je bio kao mentor u trenucima kada je imao problema i pomogao mu je da se vrati na poziciju broj 1.

Ovo je jubilarni deseti međusobni duel Novaka i Miloša, a srpski teniser je dobio svih prethodnih devet.

Poslednji put sreli su se u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju 2018, kada je Novak slavio pobedu u tri seta - 7:5, 4:6, 6:3.

Jednom su igrali i u Melburnu, u četvrtfinalu 2015, Đoković je pobedio u tri seta sa 7:6 (7-5), 6:4, 6:2.

Australijan open igra se za nagradni fond od 71 milion australijskih dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.