UŽIVO: Đoković-Hurkač 6:4, 6:2, 2:0

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković-Hurkač 6:4, 6:2, 2:0

Najbolji teniser sveta na startu Rolan Garosa igra protiv mladog poljskog igrača Počinje Novak Đoković danas učešće na Rolan Garosu. Prvi rival na grend slemu u Parizu biće mu mladi poljski igrač Hubert Hurkač.Biće ovo ujedno i prvi duel ove dvojice igrača. Novak u francusku prestonicu dolazi posle poraza u finalu Rima, dok je Poljak na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << startu kvalifikacija u Italiji izgubio od Miomira Kecmanovića.Dešavanja sa ovog meča pratite na sajtu “Novosti”.PRVI SET1:0 Perfektan start meča za Đokovića i odmah brejk. Posebno je Novak odigrao odlično poen na 15:15 i pokazao Poljaku od starta meča da nema danas šale u Parizu.2:0 Žalio se Novak na loptice u Parizu, a onda na dominantan način potvrdio brejk na poćetlu meča.2:1 Hurkač osvaja svoj prvi gem na Rolan Garosu i nagoveštava da neće biti lak zalogaj za najboljeg tenisera današnjice.3:1 Dominantan gem Đokovića. Hurkač nije uspeo da osvojio poen, pa je Srbin lagaano nastavio da diktira ritam u prvom setu.3:2 Hurkač se ne predaje. Lepo je poljski teniser koristio svoje prednosti u ovom gemu i uspeo da smanji prednost Đokovića. Veoma interesantan meč na otvaranju Rolan Garosa.4:2 Novak je lagano došao do 40:15, a onda dozvolio Hurkaču da stigne na 40:40. Međuti, više Poljak n ije mogao. Dva odlična poena Srbina za novi gem.4:3 Đoković je imao dve brejk šanse da praktično završi prvi set, ali nije uspeo i Poljak i dalje ima šanse da se potpuno vrati u meč. 5:3 Novi brzi gem koji Đoković osvaja. Novakov bekhend funkcioniše sjajno tokom čitavog meča, ali je u ovom gemu bio posebno dobar pošto su mesta na kojima je loptica padala bila izuzetno problematična po Hurkača.5:4 Hurkač odgovara na isti nači, ali Đoković sada servira za osvajanje prvog seta.6:4 Posle 36 minuta igre Đoković osvaja prvi set u Parizu, iako je Hurkač odigrao oddlično prvi set na Rolan Garosu.DRUGI SET0:1 Hurkač odličan na otvaranju drugog seta. Novak nije uspeo da osvoji poen na servis Poljaka.1:1 Identičan odgovor Đokovića. Srbin i dalje siguran na svoj servis.2:1 Novak opet dolazi do ranog brejka. Đoković osvaja tri uzastopna poena na servis Hurkača, pa jedan Poljaka i onda gem za najboljeg igrača sveta.3:1 Đoković lagano dolazi do potvrde brejka. Maestralna partija Srbina pogotovo na njegov servis.4:1 Novi brejk Đokovića, koji sigurno ide ka osvajanju drugog seta.4:2 Hurkač pravi prvi brejk na meču. Opustio se malo Đoković i to ga je odmah koštalo gubitka gema na svoj servis.5:2 Novak uzvraća udarac i Srbin uzima servis Poljaku i na gem je od vođtstva od 2:0.6:2 Đoković završava i drugi set u svoju korist. Odliča igra Srbina, koji ni promil šanse ne ostavlja Poljaku.TREĆI SET1:0 I na početku trećeg seta Đoković pravi brejk i od starta stavlja Hurkača u tešku poziciju.2:0 Novak kao po običaju dolazi do potvrde brejka.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Đoković nakon meča nasmijao novinare

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2019

Ulogu apsolutnog favorita u meču prvog kola ovogodišnjeg Rolan Garosa Novak Đoković je ostvario – za Oskara. Mladi Hubert Hurkač je, u najboljem slučaju, bio protokolarni akter teniskog meča koji je, po prikazanoj igri i stavu srpskog asa na terenu, predstavljao svojevrsnu "izjavu o moći" ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.