USA Today: Novak je najbolji

Izvor: B92, 13.Dec.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USA Today: Novak je najbolji

Najtiražniji američki dnevni list USA Today proglasio je Novaka Đokovića za najboljeg tenisera na svetu u 2014. godini.

Pored toga što je poneo to laskavo priznanje, Đoković je u istom izboru bio akter najboljeg meča godine, u finalu Vimbldona, kada je posle velike borbe u pet setova pobedio Švajcarca Rodžera Federera.

U izboru za najboljeg tenisera sveta glasali su legendarni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Martina Navratilova i Džim Kurier, kao i teniski stručnjak magazina USA Today Dag Robson. Oni su imali zadatak da izaberu trojicu najboljih tenisera i mečeva tokom godine, a po njihovim glasovima Novak je bio bez premca.

Novak je dobio priznanje za najboljeg igrača godine zahvaljujući trijumfu na Vimbldonu i time što je godinu završio na prvom mestu, kao i zbog dominantnih igara tokom jeseni. Imao je neverovatno konstantne rezultate, ostvario je skor 61-8 tokom godine i osvojio sedam titula“, istakao je Kurijer.

Prema rečima Robsona, u finalu Vimbldona, koje je jednoglasno proglašeno za najbolji meč godine, viđen je neverovatan nivo tenisa od prvog do poslednjeg trenutka.

Taj meč je spasao Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio odlučujući set, on bi na kraju godine vrlo verovatno bio najbolji na svetu, a ne srpski teniser“, naglasio je Robson.

Najveći konkurent Đokoviću da ponese titulu najboljeg tenisera bila je Serena Vilijams, dok je njen dule sa Simonom Halep u finalu završnog turnira bio u konkurenciji za najbolji meč sezone.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković najbolji u 2014. u izboru časopisa Ju Es Ej Tudej

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2014

Najtiražniji američki dnevni list Ju Es Ej Tudej (USA Today) proglasio je danas prvog igrača sveta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini...Za sudije izbora koji su napravili časopis Ju Es Ej Tudej i Teniski kanal (www.tennisćannel.com) izabrani su bivši najbolji igrači sveta Martina...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.