Top 100 najplaćenijih sportista na svetu, dvojica Srba na listi, fudbaleri dominiraju!

Izvor: Sportske.net, 11.Jun.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 100 najplaćenijih sportista na svetu, dvojica Srba na listi, fudbaleri dominiraju!

Nije neočekivano, ovo je kombinovana zarada od ugovora i marketinga, neki baš i ne opravdavaju novac, samo jedna žena na listi.

Forbs je izbacio listu najplaćenijih sportista sveta. Na njoj su dvojica Srba, pogađate verovatno, Nikola Jokić je 89. zarađuje oko 26 miliona dolara, Novak Đoković je na 17. mestu sa 50.6 miliona.

Zanimljivo da i Nišikori zarađuje više od Nadala, ali sve je to "sića" za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Federera koji je peti najplaćeniji sportista na svetu sa 93.4 miliona.

Ispred njega su samo Kanelo Alvarez, bokser sa 94 miliona, a fudbaleri su najplaćeniji, treći je Nejmar sa 105 miliona, Ronaldo zarađuje četiri više, a Mesi je na vrhu sa 127 miliona dolara godišnje.

Ovde se jasno ne računa zarada samo od fudbala, već i marketinških ugovora.

Recimo, ispred Novaka su:

Vestbruk 53.7, Entoni Džošua 55, Luis Hamilton 55

Rotlisberger 55.5, Tajger Vuds 63.9, Durant 65.4 miliona, Kari 79.8, Lebron 89 , Aron Rodžers (Grin Bej Pekers) 89.3 Rasel Vilson (Sijetl Sihoks) 89.5 miliona dolata, ovaj kvoterbek je šesti, ispred je Federer.

Recimo da su na listi ljudi koji baš i ne odrađuju primanja, Melo Entoni zarađuje 34 miliona, jedan više od Pogbe, ali šta reći za Aleksisa Sančeza koji je oko 50. mesta sa oko 31 milionom, ili Ozila sa tek nešto manjom zaradom.

U Kini, najplaćeniji fudbaler je već zaboravljeni Oskar sa 29 miliona, dok Inijesta ima manje u Japanu, ali sa sponzorskim ugovorima zarađuje 32.5 miliona.

Na listi top 100 je samo jedna žena, nije teško pogoditi, Serena Vilijams čiji je prihod u ovoj godini bio 29 miliona, dugo je bila i odsutna, ali je mašina za pravljenje novca, zaradila je prema nekim procenama oko milijardu dolara u karijeri.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NOVA LISTA NAJPLAĆENIJIH SPORTISTA NA SVETU Među prvih 100 i dva Srbina

Izvor: Blic, 12.Jun.2019, 10:02

Američki časopis Forbs objavio je listu najplaćenijih sportista na svetu, a prva tri mesta zauzimaju fudbaleri – Mesi, Ronaldo i Nejmar. U prvih 100 su i dva Srbina, Novak Đoković i Nikola Jokić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.