Srbija slavi Đokovića!

Izvor: B92, 03.Jul.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija slavi Đokovića!

London, Beograd -- Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom u finalu Vimbldona nad Rafaelom Nadalom potvrdio dominaciju u "belom sportu". Veliko slavlje širom Srbije.

Meč za titulu na Vimbldonu između Đokovića i bivšeg broja 1 Rafaela Nadala sa tribina je pratio i predsednik Srbije Boris Tadić.

Odmah po završetku velikog finala, nekoliko desetina automobila okićenih srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zastavama je počelo da kruži poznatom "slavljeničkom štraftom" od Slavije do Trga Republike.

Među prisutnima je bio i ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić, a od poznatih ličnosti koji podržavaju srpskog tenisera bio je i glumac Rade Šerbedžija. Istorijski meč ste mogli da pratite preko televizije B92.

Više o samom meču na sportskom sajtu B92.

Odmah po završetku fantastičnog i uzbudljivog meča zaorili su se uzvici "Nole, Nole, Srbija, Srbija", a do tada primetno opustele ulice u centru grada spontano su ispunili automobili sa uključenim sirenama, okićeni nacionalnim zastavama.

U prepunim baštama kafića atmosfera podseća na vreme kada su državne fudbalske i košarkaške reprezentacije učestvovale na prvenstvima sveta.

Ostvarenje sna! (Tanjug)

Na Trgu Republike, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha naših sportista, već se okupilo više stotina ushićenih mladića i devojaka.

Ogrnuti državnim zastavama, uz pesmu otpozdravljaju vršnjacima iz otvorenih automobila koji kruže okolnim ulicama i sirenama stvaraju karnevalsku atmosferu.

Finale Vimbldona i borbu dva teniska majstora su mnogi gledali, ne dišući. U beogradskim kafićima svakom drugom razgovoru osim onog o meču i tenisu danas nije bilo mesta.

Nezaistavljivi juriš Novaka Đokovića ka vrhu, ali i uspesi drugih srpskih tenisera učinili su da "beli sport" postane veoma popularan u Srbiji naročito među decom. Mladi Noletovi obožavetelji i njihovi roditelji su pre meča rekli da se nadaju da će njihov idol pobediti.

Najbolji srpski teniser, koji u ponedeljak preuzima prvo mesto na svetskoj rang listi, u karijeri je do sada osvojio 26 ATP titula, od kojih tri gren slema:

2006: Amersfort, Mec, 2007: Adelejd, Majami, Estoril, Montreal, Beč, 2008: Melburn, Indijan Vels, Rim, Šangaj, 2009: Dubai, Beograd, Peking, Bazel, Pariz, 2010: Dubai, Peking, 2011: Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, Vimbldon.

Đoković je protiv Nadala ostvario 48. pobedu od početka sezone, uz jedan poraz. Protiv Nadala uove godine ima skor pet pobeda u pet mečeva.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Boris Tadić,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.