Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 21:13

Srbija open bez Novaka u finalu, Karacev slavio posle velike borbe

Aslan Karacev iz Rusije savladao je Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima 7:5, 4:6, 6:4 i plasirao se u finale Srbija opena. Meč je trajao tri sata i 25 minuta igre. Protivnik u finalu biće mu Mateo Beretini koji je u drugom polufinalu pobedio Tara Danijela sa 2:1 (6:1, 6:7, 6:0). Finale je na programu u nedelju od 17.00. Prenos je na našem Drugom programu.
Sjajan meč odigrali su Đoković i Karacev. Kako je susret odmicao igra se rasplamsavla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Vodila se velika i iscrpljujuća borba. Videli smo sve što tenis čini zanimljivim. Nekoliko preokreta, nemogućih poteza, puno trčanja, srećnog odbijanja loptice od vrh mreže.
"Počišćne" su linije u nekoliko navrata. Dugi poeni, od kojih su neki imali i preko 30 razmenjenih udaraca. Revija brejkova i propuštenih brejk prilika. Na kraju mogao je da pobedi samo jedan a to je večeras bio Aslan Karacev.

Đoković je odlično ušao u meč, uz jedan brejk došao je do prednosti od 3:0, ali je naizgled bespotrebna nervoza u petom gemu dovela do ribrejka Karaeva.
Nakon toga protivnik je delovao bolje na terenu, u devetom gemu ponovo je oduzeo servis našem teniseru i imao priliku da servisom reši set. Međutim, Đoković je skupio snagu i vratio brejk. Ipak, već u narednom gemu Karacev ponov stiže do brejk.
Potom je Karacev po drugi put servirao za set, uspeo je da spasi tri brejk lopte i osvoji gem i set 7:5.
Nastavak je doneo sličnu sliku. Novak je poveo sa 2:0. Karacev je odmah vratio brejk. Potom je uspeo da se izvuče na svoj servis i izjednači. Zatim je Đoković popustio i izgubio svoj servis gem, tako da je protivnik stigao do prednosti.
Novak je ponovo propustio brejk priliku, pa je Karacev došao do 4:2 u drugom setu. Već na naredni servis protivnika Novak je vratio brejk, a potom ponovo poveo - 5:4. Novim brejkom posle velike borbe Đoković osvaja drugi set - 6:4.
Velika i bespoštedna borba u trećem setu. Igrači su uspevali da sačuvaju svoje servise iako su se suočavali sa brojnim brejk prilikama. U prvih šest gemova bilo je 3:3, a dovoljan podatak kakva se borba odvijala na terenu je da je taj period trajao 50 minuta. 
Prvi do brejka u trećem setu došao je Karacev u sedmom gemu. Potom je Rus na servis Đokovića propustio meč loptu. 
Ono što je propustio na Novakov servis Karacev je iskoristio na svoj, protivnik osvaja servis i stavlja tačku na set i meč - 6:4 u odlučujućem setu.
Ovako je protekao meč.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beretini tukao Noletovog dželata i osvojio Beograd

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 19:47

U taj-brejku trećeg seta bilo je čak 7:0..I nad popom ima pop. Uspeo je Aslan Karacev da savlada Novaka Đokovića usred Beograda i plasira se u finale, ali je Mateo Beretini pokazao vrhunski tenis i posle velike borbe i drame uspeo da osvoji turnir u glavnom gradu Srbije. Velika, velika pobeda za...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.