Siner: Novak igra dobro, moram da pružim maksimum

Izvor: B92, 04.Jul.2022, 23:09

Siner: Novak igra dobro, moram da pružim maksimum

Janik Siner je protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona.

Italijan je dobio duel supertinedžera protiv Španca Karlosa Alkarasa, 6:1, 6:4, 6:7 (8), 6:3. Bio je to njegov prvi izlazak na Central kort na Vimbldonu.

Italijan je generalno bio bolji, pokazao je da ima više osećaja za igru na travi od Španca, koji je imao impresivnih nekoliko meseci od starta godine.

Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susreta sa Đokovićem, koji je na programu u utorak 5. jula, Siner je rekao da zna šta ga očekuje.

"Biće to vrlo težak meč, svakako. Novak igra zaista dobro. Daću sve od sebe. To je minumum. Pokušaću da uživam u svakom trenutku na terenu, kao što je bio slučaj i protiv Alkarasa", kaže Siner.

Nije želeo da prognozira šta će biti.

"Izaći na Centralni teren je nešto posebno. Da vidimo šta će doneti naredno kolo... Da, mislim da mogu da budem zadovoljan, pokušaću da se oporavim na najbolji način za naredni meč", dodao je Janik.

Alkaras ima 19, Siner je godinu dana stariji i mnogi smatraju da su oni ti koji će naslediti Đokovića, Federera i Nadala.

"Mislim da smo to pokazali. Bio je to visok nivo tenisa, sjajan stav obojice. Nadajmo se da će biti tako u budućnosti, mada se nikad ne zna. Ima još igrača koji igraju neverovatan tenis. Mi smo dvojica najmlađih, pa da vidimo. Ne znam šta će biti ubuduće. Sjajno je za tenis imati nova imena, nove tenisere", dodao je Siner.

Njemu je ovo četvrti uzastopni grend slem turnir na kom je ušao u drugu nedelju turnira.

"Pokazao sam da imam kontinuitet. Bilo je dosta četvrtfinala, četvrtih kola i fizički sam napredovao. Da biste slem za slemom bili u drugoj nedelji, morate da budete i fizički pripremljeni. I da bude bolji svaki deo igre. Dajemo sve od sebe, posebno na treningu, stvarno ulažem mnogo napora u sve. Nastaviću tako jer znam da mogu da napredujem, videćemo kako će sve biti u narednih šest meseci. Nadajmo se da ću biti sve bolji", zaključio je italijanski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Siner otkrio ključan detalj: Tada me je Novak slomio

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 19:36

Italijanski teniser Janik Siner izneo je utiske posle poraza u četvrtfinalu Vimbldona od Novaka Đokovića...On je vodio protiv srpskog igrača 2-0 u setovima, ali je šestostruki šampion ovog turnira u nastavku stigao do spektakularnog preokreta...Siner je otkrio i preloman trenutak duela, kada je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.