Rodik: Alkaras broj jedan, ali Novak je najbolji

Izvor: B92, 23.Nov.2022, 14:44

Rodik: Alkaras broj jedan, ali Novak je najbolji

Novak Đoković je sezonu završio na petom mestu ATP liste, ali i sa titulom.

Bivši broj jedan je bez poraza osvojio ATP Finale u Torinu pokazavši da je i dalje bez premca u svetu tenisa.

Endi Rodik, nekada prvi igrač sveta, smatra da je Karlos Alkaras zaslužio da bude prvi ove sezone.

"Kaklav je Alkaras talenat. Njegov uspon bio je meteorski. On je neko za koga su govorili da bi mogao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvaja velike totule, ali sad kada je tako brzo stigao do prvog mesta, to je druga priča", kaže Rodik.

Amerikanac ipak kaže da je jedno broj jedan, a drugo ko je stvarno najbolji.

"Dok gledamo ka narednoj sezoni, mislim da bi zaista teško bilo naći nekog da ne misli da je Novak ĐOković i dalje najbolji igrač sveta. Pozicija broj jedan za Alkarasa je zaslužena, bilo ga je neverovatno gledati ove godine. Očajnički sam želeo da igra u Torinu sa ovom grupom fenomenalnih igrača, ali želimo da bude zdrav i da ima pred sobom dugu karijeru", dodao je Rodik.

Dodaje da će biti zanimljivo gledati mladog igrača iz Mursije protiv iskusnih šampiona.

"Jedva čekjam da ga gledam kako igra protiv Rafe Nadala ili Novaka, momaka koji će nastojati da zadrže terirotiju što je duže moguće. Alkaraz je veliki poklon za ovu igru", zaključio je Rodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilander: Alkaraza ne bi trebalo porediti sa Đokovićem

Izvor: RTS, 23.Nov.2022

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je da najboljeg igrača sveta Španca Karlosa Alkaraza ne bi trebalo porediti sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, prenosi "Jurosport". . Alkaraz je sezonu završio na prvom mestu ATP liste iako nije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.