Poraz Đokovića posle velike borbe, Nadal odbranio Rim!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Đokovića posle velike borbe, Nadal odbranio Rim!

Đoković – Nadal 1:2 (0:6, 6:4, 1:6). Španac Rafael Nadal je uspeo da odbrani titulu. On je u finalu, posle velike borbe u tri seta savladao našeg Novaka Đokovića. Ovo je Špancu deveta titula na u Rimu.

Novak Đoković nije uspeo da se domogne pete titule na mastersu u Rimu. Bolji od njega bio je Rafael Nadal. Teniseri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su pružili gledaocima meč dostojan jednog finala i duela dva najbolja tenisera. Pregršt sjajnih poteza, „nemogućih" poena, uspešnih i neuspešnih drop-šotova.

Protivnik je iskoristio loš početak našeg asa i dobio prvi set sa nulom. Usledio je odgovor Đokovića osvajanjem drugog seta brejkom u poslednjem gemu. Protivnik je bio bolji u odlučujućem periodu i tako osvojio devetu titulu u Rimu.

Nadal je iskoristio sporiji ulazak u meč Đokovića i ranim brejkom stekao počentu prednost, što je i usperilo tok dešavanja u prvom setu. Nastavio je Španac sa dominacijom i nakon osvojenog svog servisa bez izgubljenog poena, ponovo je oduzeo servis našeg tenisera.

Apsolutna dominacija protivnika se nastavila, svi elementi njegove igre su sjajno funkcionisali, što je rezultiralo trećim brejkom i prednošću od 5:0. Potom je Nadal lako osvojio svoj servis i stavio tačku na prvi set - 6:0.

Drugi set teniseri su započeli osvajanjem servisa bez izgubljenog poena. Novak mnogo bolje deluje na terenu u odnosu na prvi set. Bolje se kreće pa samim tim se dobro postavlja i lakše dolazi do poena.

S druge strane Nadal i dalje sjajno funkcioniše, retko greši. Novak je siguran na svoj servis. U četvrtom gemu naš teniser je propustio svoju prvu brejk šansu na meču. Nadal je uzvratio u sedmom kada je Đoković uspeo da se izvuče posle 0:40 za protivnika.

Rasplamsala se borba u drugom setu, ipak oba tenisera su osvajala svoje servise. Španac je propustio još nekoliko brejk prilika u sedmom i devetom gemu.

Odlučujući je bio deseti gem, kada je naš as uspeo da iskoristi svoju šansu, oduzme servis protivniku i reši set u svoju korist, 6:4. Nadal nije imao priliku za popravni.

Na startu odlučujućeg seta Nadal je oduzeo servis našem teniseru. Potom je protivnik uspeo da odbije napade Đokovića i potvrdi brejk. Nakon drugog brejka Nadala, naš as kao da se predao. Jednostavno nije više imao snage za preokret. Španac rutinski privodi set kraju i novim brejkom rešava meč u svoju korist - 6:1 u trećem setu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.