Pitanje za francuske misice: Ko je Novak Đoković

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2013, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje za francuske misice: Ko je Novak Đoković

PARIZ - Kandidatkinje za Mis Francuske danas su polagale tradicionalni test opšte kulture, a jedno od pitanja na koje su morale da odgovore bilo je i "ko je Novak Đoković". Nekoliko dana od svečanosti na kojoj će biti proglašena ovogodišnja Mis Francuske, 33 kandidatkinje za ovu prestižnu titulu dobile su zadatak da odgovore na pitanja iz raznih oblasti od mode, preko književnosti i matematike do sporta. Da bi mogle da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nađu među 12 finalistkinja, morale su da tačno odgovore na bar 15/20 od ukupno 40 pitanja, a jedno od njih je bilo "ko je Novak Đoković?" Od ostalih pitanja bila su i "šta se obeležava 11. novembra", "ko je aktuelni francuski ministar unutrašnjih poslova", "koja je društvena mreža odnedavno na berzi", "u kojoj zemlji će se održati naredni svetski kup u fudbalu?". Kandidatkinje su morale i da reše nekoliko zadataka iz matematike i logike. Jedan od njih je glasio: "Krenuli ste iz Pariza avionom u Njujork u 10 sati, a let je trajao pet sati. U koliko sati ste stigli u Njujork po lokalnom vremenu, znajući da je vremenska razlika šest sati?" Trebalo je, takođe, da znaju koji film je ove godine osvojio Zlatnu palmu u Kanu i kojoj je knjizi dodeljena Gonkurova nagrada za 2013. godinu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pitanje za francuske misice: Ko je Novak Đoković?

Izvor: Dzungla.org, 21.Nov.2013

Kandidatkinje za Mis Francuske danas su polagale tradicionalni test opšte kulture, a jedno od pitanja na koje su morale da odgovore bilo je: “Ko je Novak Đoković”.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.