Pekar Novaka Đokovića otkriva recept za hleb i štapiće! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 05.Feb.2021, 12:32

Pekar Novaka Đokovića otkriva recept za hleb i štapiće! (VIDEO)

Pekar Novaka Đokovića, Zoran Radlovački otkriva recept za hleb i štapiće! Njegov radni dan počinje još u 3.45, a na radnom mestu mora da bude u 5.00 kako bi pripremio čitavu lepezu ukusnih pekarskih đakonija koje će se par sati kasnije naći pred gostima restorana.

Zoran se ovim poslom bavi pune 23 godine, a ljubav prema zanatu nasledio je od svog oca Drage koji je radni vek proveo u BPI (Beogradska >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pekarska industrija).

Njegov talenat, vrednoća i želja za napredovanjem vodili su ga do radnog mesta u Crowne Plaza hotelu. U jednom periodu radio je i u „Mrkšićevim salašima“. Tada je osmislio i svoj lični proizvod, hleb od čuvenih itebejskih šljiva.

– Razmišljao sam kako bi mogao da spojim svoj zanat sa nečim po čemu je Itebej prepoznatljiv, a rezultat je upravo taj specifični hleb. Da bi vam ga umesio moramo da sačekamo sledeću sezonu šljiva – kaže naš domaćin. Pre tri godine on je dobio  poziv da bude glavni pekar u Novakovom restoranu što je sa oduševljenjem i prihvatio. –

Da li ste morali da prođete određenu „probu“ da bi ste radili na ovakvom mestu? 

– Bio je dovoljan jedan dan – samouvereno nam kaže Radlovački, uvek nasmejan i pun pozitivne energije.

Novak je trenutno na drugoj strani sveta i očekujemo lepe vesti sa Australian Opena.  

– Kada su on i njegova porodica u Srbiji  pripreman im specifične pekarske proizvode uglavnom sve što se bazira na bezglutenskim namirnicima. Desi se da ponekad u „trebovanju“ po Novakovim željama stignu neke namirnice koje nikad nisam ni video niti znam šta su. To je lepota ovog posla u kom svakog dana možeš nešto da naučiš i napreduješ. To je i recept uspeha i savet svim mlađima koji se odluče za ovaj posao – zaključuje naš domaćin, a nešto od svog umeća pokazao je u kuhinji.

U video snimku ćete naći i recept za hleb od pšeničnog integralnog brašna, zemičke i za štapiće sa belim lukom.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.