POČETAK NAJDOMINANTNIJE ERE! Sećate li se kada je Nole prvi put postao svetski broj jedan?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2022, 18:42

POČETAK NAJDOMINANTNIJE ERE! Sećate li se kada je Nole prvi put postao svetski broj jedan?

Biće ponovo!

Od ovog ponedeljka, Novak Đoković više nije na prvom mestu ATP liste, te se najdominantniji igrač belog sporta trenutno nalazi na trećoj poziciji. Padu Srbina sa trona u najvećoj meri kumovala je politika, koja ga je ne samo odvojila od prilike da osvoji brojne poene, neophodne za trku, već ga je distancirala i od samog terena, što se odrazilo i na njegovu formu, kao i na rezultate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Počevši od deportacije iz Australije, propuštanja američke turneje, i poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa, neminovnost je bila tada da Novak spadne sa vodeće pozicije, na kojoj je bio duže nego i jedan teniser, čak 373 nedelje. Ostalo je još četiri do apsolutnog rekorda Štefi Graf.

Uz nadu da će se na prvo mesto vratiti, podsećamo vas na momenat kada je Đoković po prvi put seo na tron, a ustoličenje se desilo pre više od jedne decenije.

Bilo je to na Vimbldonu 2011. godine, kada je pobedom nad Francuzom  Žoom Vilfredom Congom (3:1) u polufinalu i matematički obezbedio pol poziciju, a uspeh je krunisan i titulom, trijumfom nad Rafaelom Nadalom istim rezultatom.

Tog jula 2011. godine, niko nije ni slutio da na čelo izbija igrač, koji će se na njemu zadržati duže nego ijedan drugi teniser. Zbog velikog uspeha, prvog mesta i treće grend slem titule u karijeri, Đokoviću je u Beogradu ispred Skupštine grada priređen veličanstven doček.

Ta 2011. bila je jedna od najuspešnijih sezona u karijeri srpskog asa. Osvojio je tri velika trofeja, i postavio brojne rekorde. Od tada, usledila je nezapamćena dominacija jednog igrača, koja, nadamo se, još nije završena. Prisetili smo se prve nedelje na čelu ATP-a, dok nestpljivo iščekujemo nove!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.