Osnovna škola dobija ime po Noletu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovna škola dobija ime po Noletu

Osnovna škola "Bora Stanković" u naselju Banjica u Beogradu uskoro bi mogla da se preimenuje u "Novak Đoković", po našem teniseru koji je bio đak ove škole. Inicijativa za promenu naziva ubrzo će se naći pred Ministarstvom prosvete.

O ideji da se škola nazove "Novak Đoković" u narednih nekoliko dana bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se izjasni Školski odbor, a zatim će zahtev biti prosleđen Ministarstvu prosvete Srbije. Prema rečima Zdravke Marjanović, direktora ove škole, ideja je potekla od zaposlenih u školi, kako bi se na neki način izrazila zahvalnost našem najpoznatijem teniseru za sve što je postigao u belom sportu, ali i za svoju zemlju. Đoković je, zajedno sa svojom braćom, bio učenik ove škole.

"Obavestili smo porodicu Đoković tokom trajanja 'Rolan Garosa' o našoj ideji. Novakova majka Dijana zahvalila se i rekla da sigurno postoje i druge znamenitije ličnosti čije ime bi škola mogla da ponese, pa i da sadašnje odgovara ustanovi. Neophodno je da o ovoj inicijativi, da škola ponese Novakovo ime, obavestimo i opštinu Voždovac, na čijoj se teritoriji nalazi", rekla je direktorka škole.

Marjanovićeva ističe da, kao i u svakom kolektivu, postoje i oni koji se protive ideji, ali da ih nema mnogo. Ona dodaje da je informisano nastavno-naučno veće škole, a posle izjašnjavanja Školskog odbora, sva neophodna dokumentacija biće prosleđena Ministarstvu prosvete, koje je već obavešteno o ovoj inicijativi.

"Moramo na neki način da se zahvalimo Novaku za planetarni uspeh koji je postigao, tim pre što u Srbiji postoji već šest škola koje nose ime Bore Stankovića. Novak stalno posećuje našu školu i veliki je donator, što je dodatni razlog da mu se na neki način odužimo", ističe Marjanovićeva.

Škola na Banjici je osnovana 1930. godine pod prvobitnim imenom "Kraljica Marija", a 1945. godine naziv je promenjen u "Narodna osnovna škola broj 23". Ime poznatog srpskog književnika, autora čuvenih dela o sudbini ljudi iz vranjskog kraja krajem 19. i početkom 20. veka, ponela je 1953. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.