On je bio siromah, a ona dete bankara: Najlepše ljubavne priče iz sveta sporta FOTO

Izvor: B92, 14.Feb.2022, 13:06

On je bio siromah, a ona dete bankara: Najlepše ljubavne priče iz sveta sporta FOTO

Ljubavne priče koje liče na romantične filmove.

Novak Đoković i Jelena Ristić

Njihova ljubavna priča počela je još u leto 2005. godine, u tinejdžerskim danima u Beogradu, a krunisana je brakom devet godina kasnije na Svetom Stefanu.

Nadal i Marija: Iako su 17 godina u vezi, ne žele dete zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegove karijere

Kada su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković odlučio je da se profesionalno bavi tenisom i te godinu završio je na 78. mestu svetske ATP liste.

Jelena Ristić, 11 meseci starija, takođe se bavila sportom, tačnije atletikom, a upoznali su se u većem društvu. Upravo su zahvaljujući sportu započeli prvi razgovor i shvatili da imaju mnogo zajedničkih tema, a oni koji su prisustvovali njihovom prvom susretu okarakterisirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

Ronaldo je baš iznenadio: Dubai u znaku Georgine FOTO

"Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša", rekao je nebrojeno puta Novak Đoković.

"Na prvi pogled osvojila me osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim".

Jelena Đoković: "Bravo, ljubavi, ponosno sam stajala pored tebe"

Ovaj par ima ćerku - Taru i sina - Stefana.

Lionel Mesi i Antonela Rokuzo

Antonela i Lionel venčali su se 2017.godine, ali počeci njihove ljubavne priče sežu mnogo dalje, u doba njihovog detinjstva. Antonela i Lionel odrastali su zajedno, a Mesi se družio s njenim bratom, najviše zato da bi je mogao što češće viđati. Antonela je bila lepa i stidljiva i sve do fakulteta nikad nije ušla ni u kakvu vezu s fudbalerom.

A kada se Mesi zbog fudbala odlučio preseliti u Barselonu, Antonela je ostala u šoku. Nije joj bilo jasno kako neko može da napusti Rosario, grad u kojem su zajedno odrastali i u kojem se rodila njihova ljubav. Naročito to nije očekivala od Lionela koji joj je prvi put izjavio ljubav dok mu je bilo samo devet godina.

Činilo se da će velika udaljenost uraditi svoje i ugasiti njegovu ljubav, ali kad je 2007. Antonela doživela smrtni slučaj u porodici, Lionel je odmah doleteo u Rosario kako bi je utešio. Tada je shvatila da je on i dalje voli istom snagom, napustila je studije stomatologije i pošla sa njim u Barselonu.

On je postao najbolji fudbaler na svetu, a Antonela je izgradila manekensku karijeru koju je napustila kako bi odgajala decu.

Ivan Ljubičić i Aida Šalabi

Teniser Ivan Ljubičić u jednom je trenutku bio treći igrač sveta, zahvaljujući njegovim naprima Hrvatska je osvojila svoj prvi Dejvis kup, a ostalo je zapisano da je, između ostalog, trenirao i Rodžera Federera. Njegov je život bio prepun uspona, padova i odricanja, a da mu neće biti lako shvatio je dok je još kao tinejdžer s porodicom pobegao iz ratom zahvaćene Banje Luke.

Ivan Ljubičić je proslavio 39. rođendan, a rođen je 1979. godine u Banjoj Luci. Autobusom do aerodroma, potom avionom do Beograda pa preko Mađarske i Slovenije do Rijeke i Opatije, a odatle do Montkalierija pored Torina, gde je igrao tenis. I ko zna kako bi on to sve prebrodio da uz njega nije bila njegova Aida, njegova ljubav iz školskih dana.

Sve je počelo kao prijateljstvo u osnovnoj školi da bi se krajem srednje škole pretvorilo u vezu, kasnije okrunjenu brakom i dvoje dece, sinom Leonardom i ćerkom Zarom. Često, prečesto su zbog Ivanovih turnira oni bili razdvojeni, ali kako je vreme prolazilo oni su jedno drugom sve čvršće srastali u srca. Ta ih je odvojenost na neki način i trajno povezala baš zato što je svako imao svoj život. A da im bude potpun, svesno su izabrali jedno drugo. Prava ljubav pokazala se jačom od čestih razdvojenosti.

Dejvid Bekam i Viktorija Adams

Ko još nije čuo za Bekamove? Dejvid i Viktorija vladaju društvenim mrežama otkako su počeli da se zabavljaju pa ih od tada prati nadimak Power Couple. Šta je kasnije bilo zna svako s priključkom na internet, ali kako su se upoznali i kako je buknula njihova ljubav?

Dejvid se, nije tajna, u Viktoriju zaljubio na prvi pogled, čim su se sreli u restoranu Mančester Junajteda. Ni Viktoriji nije promaklo koliko je njegov osmeh bio sladak, ali sve je tada završilo na sramežljivom mahanju preko šanka. Nedelju dana kasnije Viktoria je opet ušetala u restoran; ovaj put Dejvid je bio hrabriji i prišao joj pa su razmenili brojeve. Viktoria ga je zapisala na avionskoj karti London-Mančester. Dejvid ju je nazvao sledeće jutro i uveče je već bio u Londonu. Počeli su da izlaze zajedno i da se vozikaju unaokolo. Prvi poljubac pao je na parkingu restorana. Prvi dani bili su neverovatni, rekao je Dejvid, ali novinari su bili nesnosni i svugde su ih pratili. A onda je 25. janura1998. Dejvid je kleknuo, stavio dijamantski prsten na prst njene ruke i zaprosio je. Viktoria je pristala na opšte oduševljenje, a par je odmah pobegao u Marbelju. Danima, nedeljama i mesecima vesti o Poš i Beks nisu silazile s naslovnih stranica tabloida, a onda je u junu 1999. par otišao u Irsku, gde su se i venčali u jednom prelepom dvorcu. Šta je dalje bilo, to svi znamo.

Ana Kurnjikova i Enrike Iglesijas

Ljubav između kralja latino popa i bivše profesionalne teniserke buknula je iznenada i snažno. Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova upoznali su se u decembru 2001. na snimanju njegovog spota “Escape” u kojem su trebali da odglume nekoliko strastvenih poljubaca, u toaletu i automobilu. Poljupci su pali, ali nisu bili odglumljeni. Par se skoro odmah spojio i od tada se više nisu razdvajali, mada su sve te godine detalje privatnog života usjeli sačuvati od javnosti.

Drugi bi saznali samo ono što bi im Ana i Enrike pokažu na društvenim mrežama; a to je uvek bilo dovoljno da zadovolji svačiju znatiželju. A javnost je živela od glasina; te su se venčali u tajnosti, te da su se rastali, da bi Ana u retkom javnom nastupu priznala da se nikad nije niti će se udavati i da joj je s Enrikeom dobro i ovako. Ista priča ponovila se i nekoliko godina kasnije. "Nije tako teško ostati ispod radara”, rekao je jednom Iglesijas. "Moraš imati smisla za humor kad za sebe čuješ da si se ženio 28 puta i imaš decu po celom svetu." Par se nije obazirao na glasine i mirno živeo svoj život. Jedino što su zaista želeli bila su deca, njihova ili usvojena, svejedno. S vremenom, u život su im ušetali blizanci Nikolas i Lusi, potom i ćerku Mariju. Obe trudnoće držane su u tajnosti. Šta je kasnije bilo, možete proveriti na Instagramu; on je pun fotografija srećne porodice.

Luis Suarez i Sofija Balbi

Luis je Sofiju upoznao i zaljubio se u nju još dok je bio siromašni tinejdžer koji se hranio čisteči ulice rodnog Montevidea. On je bio siromah, dete ulice, a ona iz dobrostojeće, bankarske porodice. Zaljubili su se, a za divno čudo njeni roditelji nisu imali ništa protiv te mladalačke veze. Videli su valjda neki potencijal u mladiću koji je spreman satima da čisti ulice kako bi zaradio da devojku izvede na prvi sastanak.

Sofija je bila ta koja je Luisa gurala da počne da se profesionalno bavi fudbalom. Njihova je ljubav cvetala, ali jednog dana mu je saopštila da ide sa porodicom u Španiju. Kad mu je bilo 16, Luis je odletio u Barselonu kako bi video svoju ljubav iz detinjstva. Na sebi je imao belu majicu, crvenu od krvi koja mu je curila iz nosa. Carinicima je rekao da je došao da poseti devojku. Držali su ga nekoliko sati dok nisu proverili priču i napokon ga pustili Sofiji kojoj je Luis obećao da će se jednom vratiti u Barselonu kao poznati fudbaler.

Tri godine nakon Sofijine selidbe, Suareza su pozvali u holanski Ajax. Svaki slobodni trenutak koristio je da svrati da je vidi u Barselonu. Par se venčao 2009., nakon čega je Suarez pozvan da igra za Liverpool, a kasnije i za Barselonu. Na svoju desetu godišnjicu, Luis i Sofia obnovili su zavete na veličanstvenoj proslavi na koju su došli i Lajonel Mesi, Džordi Alba i Serđo Buskuets.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.