OI 2016: Srbiji sedam medalja?

Izvor: B92, 05.Avg.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI 2016: Srbiji sedam medalja?

Portal infostrada.com objavio je virtuelnu tabelu osvojenih medalja na OI u Riju naredne godine, a Srbiji se predviđa 7 odličja.

Prema toj proceni, naši sportisti će u Brazilu 2016. godine osvojiti tri zlatne i četiri bronzane medalje.

Zlato bi trebalo da osvoje Novak Đoković u tenisu u singl konkurenciji, ženski tim u streljaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u disciplini 10 metara vazdušna puška, kao i rvač Davor Štefanek.

Brzonzana oženskoj i muškoj košarkaškoj reprezentaciji, Andrei Arsović u disciplini vazdušna puška 10 metara i tandemu Grujić/Novaković u kajaku i kanuu na 200 metara.

Zanimljivo je da na ovoj listi nema vaterpolista Srbije koji su trenutno bez dileme najveći favoriti za zlatnu medalju.

Prvo mesto je prema očekivanjima namenjeno SAD sa 99 medalja, Kina je druga sa 72 medalje, a Rusija treća sa 75 medalja, ali manje zlatnih od Kine.

Srbija sa sedm medalja zauzima 27. mesto, a na 26. poziciji je Hrvatska sa 10 medalja (po tri zlatne i srebrne i četiri bronzane), dok je Slovenija 45. sa četiri medalje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.