Novakova lekcija Zverevu, na redu je Tim!

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova lekcija Zverevu, na redu je Tim!

Najbolji teniser sveta nije ispustio set ni u petom meču na ovogodišnjem Rolan Garosu. Zverev je u prvom setu imao 5:4 i servis, Novak je uzvratio i od tog trenutka dominirao do kraja meča.

Novak Đoković - Aleksander Zverev 7:5, 6:2, 6:2!

Uskoro opširnije...

Za razliku od tenisera iz druge polovine žreba, odakle su "isplivali" Rafael Nadal i Rodžer Federer, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << akteri preostala dva četvrtfinala (sastaju se još Dominik Tim i Karen Hačanov) prinudno su pauzirali dva dana.

Kiša je u sredu potpuno sprečila igru, tako da se Đoković i Zverev vraćaju na teren posle pobeda ostvarenih nad Štrufom (3:0), odnosno Fonjinijem (3:1) u ponedeljak popodne.

Srbin i Nemac ruskog porekla izjednačeni su u međusobnim duelima - 2:2.

Jedini susret na šljaci, u Rimu 2017, dobio je Zverev 6:4, 6:3, da bi tokom 2018. tri puta odmerili snage na tvrdoj podlozi. Zanimljivo je da su sva četiri meča rešena u dva seta i da nijednom nije igran "taj brejk".

Što se tiče aktuelnog Rolan Garosa, Novak je sva četiri meča (Hurkač, Laksonen, Karuzo, Štruf) dobio rezultatom 3:0, dok je Zverev u prvom kolu protiv Milmana i u trećem protiv Lajovića igrao pet setova.

Lista tenisera sa najviše uzastopnih nastupa u polufinalu Rolan Garosa

#RG19| Más presencias consecutivas en SF de Roland Garros (1968-2019):6 Djokovic (11-16)5 Federer (05-09)5 Nadal (10-14)4 Borg (78-81)4 Wilander (82-85)4 Courier (91-94)4 Ferrero (00-03)4 Nadal (05-08)4 Murray (14-17)4 THIEM (16-19) pic.twitter.com/aWo4PPZ9RD

— MisterOnly.Tennis (@OnlyRogerCanFly) June 6, 2019

UŽIVO

6:2 - BREJK, SET I MEČ! Novak je u polufinalu, gde će se u petak sastati sa Dominikom Timom.

5:2 - Još jedan gem do polufinala. Zverev na brejk loptama pada na 1/8, nakon što mu ni 15:40 nije bilo dovoljno da oduzme servis Novaku. Do tih 15:40 je došao sjajnim "čitanjem" na mreži, ali onda je napravio dve neiznuđene greške.

4:2 - BREJK! Bodrio se Zverev, imao i nekoliko dobrih poteza, ali na brejk lopti je slabo odigrao volej i jednu relativno laku loptu smestio u mrežu. Kraj je na pomolu...

3:2 - Sjajan drop šot na mreži za 15:0 i od tog trenutka je sve išlo na ruku Novaku.

2:2 - Uzvraća Zverev, bez naročitih uzbuđenja.

With Djokovic and Thiem on their way to the semis, Federer becomes the most surprising semifinalist of the four.

— Matt Zemek (@mzemek) June 6, 2019

2:1 - Nije bilo problema za Noleta u ovom gemu.

- Dominik Tim čeka Novaka u polufinalu, nakon ubedljive pobede nad Hačanovim - 3:0 (6:2, 6:4, 6:2)!

1:1 - Prvi znaci nervoze kod Đokovića, mada se objektivno ne vidi razlog za to. Bacio je reket...

1:0 - Zverev pada na 1/6 što se tiče realizacije brejk lopti. Imao je dve prilike da dobro počne set koji mora da osvoji da bi ostao u meču, ali Novak mu to nije dozvolio.

DRUGI SET

6:2 - BREJK I SET! Šta je sada uradio Aleksander Zverev... Bio je suočen sa set loptom na 30:40, odservirao je as, pa osvojio još jedan poen i obezbedio sebi gem loptu. Usledila je jedna dvostruka servis greška (40:40), pa druga i treća! Šest loših servisa zaredom. I to je moguće, u četvrtfinalu grend slem turnira.

5:2 - Trgnuo se mladi nemački teniser. Bilo je 30:30 i 40:40, ali nije uspeo ni do brejk lopte. Novak je na gem od 2:0 u setovima.

4:2 - Došao je red i da Zverev ubedljivo dobije jedan gem.

4:1 - Još jedan lak gem za Novaka na njegov servis. Ovog puta je Zverev osvojio jedan poen.

- Tim dobija i drugi set protiv Hačanova. Sada je 6:2, 6:4.

3:1 - Novak propušta priliku za četvrti uzastopni brejk, neiznuđenom greškom, nakon što je malo sporijim radom nogu prouzrokovao loš forhend. Prethodni poen osvojio je majstorski skraćenom lopticom, posle koje se Zverev našao na zemlji...

3:0 - Ponovo gem bez izgubljenog poena. Novak je za samo 11 minuta stigao na pola puta do osvajanja drugog seta. Za sada, serija 6:0!

2:0 - BREJK! Novi žestok udarac za psihu Zvereva... Sjajno je Novak istrčao poen i plasirao bekhend paralelu za 15:40. Nemac nakon toga pravi duplu servis grešku i kao na kraju prvog seta, poklanja brejk Đokoviću.

The movement, the backhand-down-the-line... a Djokovic special!#RG19@rolandgarrospic.twitter.com/t5DGnp38rq

— Tennis TV (@TennisTV) June 6, 2019

1:0 - Posle uvodnog seta koji je trajao skoro jedan sat, Novak počinje drugi set laganim gemom. Prvi put u ovom meču je bilo ko uzeo gem "sa nulom".

PRVI SET

- U isto vreme, Dominik Tim znatno ubedljiviji protiv Hačanova. Dobio je set rezultatom 6:2.

7:5 - BREJK I SET! Treći uzastopni gem za Novaka, od toga dva na servis protivnika, koji je definitivno poklekao na psihološkom planu. Napravio je bar tri nestvarne greške, tako da je na srpskom teniseru bilo samo da dobro reternira i drži lopticu u igri. Zverev je od 15:40 došao do 40:40, a onda loše smečovao, pa napravio duplu servis grešku i izgubio set, u kome je desetak minuta ranije bio daleko bliži cilju od Đokovića.

6:5 - Novak "dodaje gas" u finišu prvog seta. Videćemo da li je Zvereva poremetilo to što pri 5:4 nije uspeo da odservira set do kraja.

5:5 - BREJK! Izvukao se Novak i ostao u prvom setu! Bilo je 30:0, a onda četiri uzastopna poena za najboljeg na svetu. Pri 30:30 je Zverev izgubio strpljenje i odlučio se za loše skraćenu loptu, dok je na prvoj brejk šansi Novak diktirao tempo, bio agresivan i dobio zasluženu nagradu.

4:5 - BREJK! Zverev je ceo set čekao da Đoković pogreši u važnom poenu i dočekao. Pri 30:40 su razmenjivali udarce sa osnovne linije i Novakova bekhend paralela "skrenula" je van terena.

4:4 - Da je bio na svom najvišem nivou, Novak bi ozbiljno zapretio brejkom. Međutim, napravio je dve greške i samog sebe lišio šanse da uradi nešto više.

4:3 - Konačno jedan gem na servis Đokovića u kome nije morao da stiže prednost rivala!

3:3 - Moćni servisi Zvereva (dva asa, jedna dupla greška) obeležili su ovaj brzo završeni gem.

3:2 - Odbranio je Novak i treću brejk loptu, ali se nije ništa pitao kada je Zverev probao da bekhend paralelom pogodi nebranjeni deo terena. Na sreću, promašio je, za 40:40. Usledila je najduža razmena sa osnovne linije od početka meča, završena neiznuđenom greškom Zvereva. Novak je konačno mogao da odahne.

2:2 - Odličan gem Zvereva, koji se nametnuo snažnim forhendima. Jedini Novakov poen proistekao je iz neiznuđene greške.

2:1 - Samouvereni Đoković odbranio je dve vezane brejk lopte (15:40)! Zverev je pokušao da se nadigrava sa osnovne linije i eventualno da sačeka Novakovu grešku, međutim, naš teniser je odigrao savršeno!

1:1 - Novak se vratio iz 30:0, imao je jedan ubitačan viner forhend paralelom, ali Zverevu je onda proradio servis i došao je do gema. Pri 40:30 je poslao drugi servis na centralnu liniju.

1:0 - Zverev je poveo 15:30, ali tu se i završio njegov pokušaj da odmah ugrozi Novakov servis.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.