Izvor: RTS, 16.Maj.2022, 07:00

Novak započeo 370. sedmicu kao prvi, apsolutni rekord je sve bliže

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi i na istom mestu će sigurno ostati još najmanje tri. Đoković je trijumfom na mastersu u Rimu učvrstio poziciju i vođstvo, pa je sada sve bliži apsolutnom rekordu koji drži legendarna Štefi Graf.
Čuvena Nemica je kao najbolja u ženskoj konkurenciji provela 377 nedelja i Novak bi njen učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogao da izjednači 4. jula, a obori sedam dana kasnije.

Za to mu je potrebno da odigra dobro na Rolan Garosu i Vimbldonu, na kojima brani trofeje osvojene prošle godine.
Od kada je preuzeo čelnu poziciju, 4. jula 2011. godine, Đoković je više od dve trećine vremena do sada proveo kao najbolji teniser na svetu.
On je zaradio dodatnih 400 bodova šestim trofejom u Rimu i sada ima 680 više od prvog pratioca Danila Medvedeva. Rus se vraća posle dvomesečne pauze zbog operacije kile, ali ni titulom u Ženevi, gde nastupa ove nedelje, neće imati šansu da ponovo zauzme teniski tron.
Na trećoj poziciji je i dalje Aleksandar Zverev iz Nemačke (7.200 bodova), dok se na listi iza njega dogodila jedna važna promena.
Stefanos Cicipas je preskočio Rafaela Nadala i četvrti je pred Rolan Garos, što znači da bi Đoković mogao da se sastane sa Nadalom već u četvrtfinalu grend slema u Parizu.
Iza Rafe je još jedan Španac Karlos Alkaras, a top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.
Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Miomir Kecmanović je zadržao 31. mesto sa 1.316 bodova, dok je Laslo Đere prestigao Filipa Krajinovića.
Đere je nakon napretka od osam mesta 51. i ima 991 bod, a Filip je pet pozicija niže. Dušan Lajović je 66. igrač na ATP rang-listi i trenutno ima 896 bodova.  
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković započeo 370. sedmicu kao prvi, apsolutni rekord sve bliže

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2022

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković započeo je 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi i na istom mjestu će sigurno ostati još najmanje tri.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Djoković započeo 370. nedelju na vrhu ATP liste

Izvor: Beta, 16.Maj.2022

Srpski teniser Novak Djoković nastavio je da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa, pošto je danas započeo 370. nedelju na prvom mestu ATP liste.Djoković je sve bliži apsolutnom rekordu koji drži legendarna Nemica Štefi Graf koja je na prvom mestu provela...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.