Izvor: RTS, 27.Nov.2021, 21:43

Novak ubedljivo savladao Štrufa i doneo izjednačenje Srbiji protiv Nemačke

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u dva seta je savladao Jan-Lenarda Štrufa (6:2, 6:4) i doneo Srbiji izjednačenje protiv nemačke. Pobednika duela dve reprezentacije odlučiće meč dublova.
Nemačka je povela protiv Srbije na Završnom turniru Dejvis kupapošto je Kepfer savladao Krajinovića, ali je Đoković u dva seta bio bolji od Jan-Lenarda Štrufa i tako doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjednačenje našoj reprezentaciji.

Nije se mnogo namučio najbolji teniser sveta protiv Nemca, a meč u Inzbruku trajao je 74 minuta.
U oba seta Novak je pravio brejk na samom startu, što mu je omogućilo da znatno opuštenije odigra nastavak duela i na kraju stigne do prilično lake pobede.
Đoković je držao svoj servis, uspeo da napravi tri breja (dva u prvom, jedan u drugom setu) i savladao Štrufa i u sedmom međusobnom duelu.
Novak je istovremeno ostvario i 17. uzastopni trijumf nastupajući za Srbiju u Dejvis kupu, a poslednji poraz zabeležio je jo 2011. godine od Huana Martina Del Potra.
Posle dva singl meča, rezultat između Srbije i Nemačke je izjednačen 1:1, pa će pobednika duela odlučiti dublovi.
Novak će igrati i u dublu, partner će mu biti Nikola Ćaćić, a protivnici Timo Puc i Kevin Kravic.
Ukoliko dubl Srbije ostvari pobedu, "orlovi" će u četvrtfinale sa prvog mesta u grupi F, ako izgubi - čekaće se kraj takmičenja po grupama, pošto će među osam najboljih i dve drugoplasirane ekipe.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Djokovića, Srbija izjednačila protiv Nemačke u Dejvis kupu

Izvor: Beta, 27.Nov.2021

Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je večeras na 1:1 protiv Nemačke u Insbruku, pošto je Novak Djoković pobedio Jana-Lenarda Štrufa posle dva seta, 6:2, 6:4, u drugom kolu Grupe F Dejvis kupa.Prvi teniser sveta pobedio je 51. na svetskoj rang-listi posle sat u 12 minuta.On je tri puta oduzeo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.