Novak ubedljivo nadigrao Kolšrajbera za četvrtfinale Dubaija

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak ubedljivo nadigrao Kolšrajbera za četvrtfinale Dubaija

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković ubedljivo je nadigrao Filipa Kolšrajbera sa 2:0 (6:3; 6:1), u drugom kolu turnira u Dubaiju. U četvrtfinalu protivnik našeg tenisera biće Rus Karen Hačanov, 17. teniser na listi svetskih tenisera.
U meču Novaka Đokovića i Filipa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kolšrajbera nije bilo mnogo neizvesnosti, a najbolji teniser sveta došao je gotovo rutinski do pobede i plasmana u treće kolo, tj. četvrtfinale turnira posle samo sata igre.

Ravnopravan duel je trajao do sredine prvog seta, kada Novak Đoković dolazi do dve brejk šanse od kojih drugu pretvara u prednost za 4:2, a potom sigurnom igrom održava prednost i osvaja prvi set sa 6:3.
U drugom setu situacija je već na startu bila mnogo drugačija, jer Đoković na prvom servis-gemu protivnika pravi brejk, što ponavlja i na njegovom drugom servis-gemu za brzih 3:0, a potom nije bilo neizvesnosti o ishodu ovog duela. 
Rezultat drugog seta bio je 6:1
Đokoviću je ovo 12. pobeda u duelima sa Filipom Kolšrajberom, koji je samo dva puta uspevao da nadigra našeg tenisera.
U trećem kolu, odnosno četvrtfinalu turnira u Dubaiju, protivnik Novaka Đokovića biće Rus Karen Hačanov, 17. teniser na listi, koji je nadigrao Austrijanca Denisa Novaka sa 2:0 (6:3, 6:4).
Tok meča:
17.11 – Pobeda Novaka Đokovića! Najbolji teniser sveta novim, trećim brejkom u finišu drugog seta potvrđuje pobedu u meču za plasman u treće kolo – 2:0.
17.08 – Novak rutinski privodi meč kraju. Kolšrajber na 1:5 servira za ostanak u meču.
16.54I drugi brejk Đokovića! I na drugom servis-gemu Kolšrajbera ponavlja se situacija sa početka drugog seta, a Novak osvojenu brejk šansu pretvara u ubedljivo vođstvo od 3:0.
16.47 – Novi brejk za Novaka! Već na samom startu drugog seta, Đoković osvaja brejk šansu koju pretvara u prednost od 1:0 u drugom setu.

16.42Novak osvaja prvi set. Đoković sigurno servira i sa 6:3 osvaja prvi set u duelu sa Kolšrajberom, koji će prvi servirati u nastavku meča.
16.36 – Novak brzopotezno potvrđuje prednost i vodi sa 5:2.
16.34 – Brejk za Đokovića! Na trećem servis-gemu Kolšrajbera, Đoković uspeva da osvoji dve brejk šanse, od kojih drugu pretvara u vođstvo od 4:2 u prvom setu. Novak servira da potvrdi prednost.
16.18 – I Kolšrajber je siguran na svom prvom servis-gemu za 1:1.
16.14 – Đoković osvaja svoj servis-gem za 1:0 na startu meča, a Kolšrajber uspeva da osvoji dva poena na servis suparnika.
16.11 – Počeo je meč Đokovića i Kolšrajbera u drugom kolu turnira u Dubaiju.
16.05 – Teniseri su završili zagrevanje i očekuje se početak meča. Prvi na servisu biće Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.