Novak stigao Pita Samprasa, treći put osvojio Njujork!

Izvor: VOA, 10.Sep.2018, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak stigao Pita Samprasa, treći put osvojio Njujork!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je treću titulu na Ju Es Openu, ukupno 14. grand slem trofej u karijeri i izjednačio se sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom, koji je svoj 14. pehar "velike četvorke" takođe osvojio u Njujorku, pre 16 godina. Đoković je u svom osmom finalu na stadionu "Artur Eš" u Kvinsu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra, u tri seta - 6:3, 7:6 (4) i 6:3 posle tri sata i 16 minuta. Meč je umnogome podsećao na duel ove dvojice tenisera, inače veoma dobrih prijatelja, u četvrtfinalu 2012. godine, kada je Srbin takođe trijumfovao u tri seta (maksimalnim rezultatom Đokoivć je slavio i u prvom njihovom duelu 2007, tako da je skor u Njujorku 3:0 za njega). Đoković je prvi napravio "brejk", u osmom gemu prvog seta, i sigurno došao do 1:0 na svoj servis, a zatim i 3:1 u drugom. Međutim, Del Potro se vratio i zamalo preokrenuo tok seta, ali je Đoković ipak sačuvao gem na svoj servis pri rezultatu 4:3, iako mu je za to bilo potrebno više od 20 minuta. Odluka o pobedniku tog dela igre pala je u taj-brejku, koji je Đoković otvorio mini-brejkom za 1:0, Del Potro preokrenuo na 2:1, a Đoković ponovo uzeo jedan od dva servisa Argentincu za 3:2 i kasnije, posle svoja dva za 4:3. Ključni mini-brejk Novak je napravio u 9. poneu za 5:4 i na svoj servis stigao do 2:0. Treći set je počeo kao drugi, a završio kao prvi. Đoković je poveo sa 3:1, ali se Del Potro vratio na 3:3. Sledeći brejk usledio je u 8. gemu, 6. nosilac je poveo sa 5:3 i odservirao za 14. grand slem titulu. Za trijumf u Njujorku Đoković je nagrađen sa 3,8 miliona dolara, tako da se vraća na prvo mesto večne liste zarada od turnira, na kojem je do večeras bio Rodžer Federer. Kada je reč o svetskoj rang-listi, sa 2.000 poena iz Njujork, Đoković će od sutra biti treći reket sveta sa 6.445 bodova, 455 iza Federera na drugom i 2.315 iza prvoplasiranog Španca Rafaela Nadala. U trci za završni turnir sezone u Londonu, u kojoj se računaju bodovi osvojeni u 2018, Đoković je drugi, 1.035 poena iza Nadala. Njih dvojica su se za sada jedini kvalifikovali za turnir u O2 areni. 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković treći put u karijeri najbolji na US Openu

Izvor: Danas, 10.Sep.2018

Srpski teniser Novak Đoković po treći put je šampion na US Openu! On je do svoje treće Gren slem titule u Americi, a ukupno 14. u karijeri, došao nakon pobede nad Huanom Martinom Del Potrom maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 7:6(4), 6:3), nakon 200 minuta velike borbe. Članak Novak Đoković...

Nastavak na Danas...

Đoković postao teniser sa najvećom zaradom na turnirima svih vremena

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2018

Novak Đoković ne samo da je sinoć stigao do 14. Grand Slam naslova u karijeri, već je postao i teniser s najvećom zaradom na turnirima svih vremena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.