Nepobedivi Đoković osvojio i Sinsinati!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2020, 18:15

Nepobedivi Đoković osvojio i Sinsinati!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je večeras trofej na Sinsinati Mastersu. Đoković je u finalu u Njujorku pobedio Kanađanina Miloša Raonića 1:6, 6:3, 6:4 posle preokreta i velike borbe.

Srpski igrač je za dva sata i dva minuta osvojio 35. titulu iz Masters serije, čime se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Takođe je drugi put u karijeri kompletirao “Zlatni masters”.

Đoković je loše počeo meč, pošto je prvi set izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle nešto malo više od pola sata.

U drugom je napravio samo jedan brejk, što mu je, međutim, bilo dovoljno da izjednači rezultat.

Raonić je odlično otvorio odlučujući set, odmah je oduzeo servis najboljem teniseru sveta i poveo sa 2:0.

Već u narednom gemu Đoković je, međutim, uzvratio istom merom, da bi u petom gemu napravio još jedan brejk koji je materijalizovao ko kraja meča za osvajanje 80. trofeja u karijeri.

Ovako je protekao tok meča:

1:6, 6:3, 6:4 – Đoković je šampion Sinsinatija! Kakav meč i velika pobeda Đokovića!

Posle velikog preokreta, problema sa povredom i svega što je pregurao, sačekala nas je i brejk lopta u poslednjem gemu. Raonić je pogodio sjajan bekhend po paraleli za 30:40, ali je onda usledio poen u kojem je sačekao grešku rivala. Na kraju, uz reči "Frka, bato", došao do velike pobede i novog trijumfa.

1:6, 6:3, 5:3 – Sigurni servisi Novaka koji dolazi na korak do osvajanja nove titule!

1:6, 6:3, 4:3 – Imao je Đoković 0:30 i dobru situaciju da potpuno prelomi meč, ali su onda proradili Miloševi servisi. Vezao je četiri komada i sačuvao nadu –1:6, 6:3, 4:3.

1:6, 6:3, 4:2 – Sada i drugi servis odrađuje posao kada je potrebno, Novak je potvrdio prednost koju je napravio u odlučujućem setu.

1:6, 6:3, 3:2 – U velikom je naletu prvi igrač sveta koji je prebrodio i drugu krizu i vezao treći uzastopni gem. Ponovo je blistao na riternu, vraćao i neke neverovatne servise, a kod brejk lopte se odbranio nakon odličnog bekhenda Raonića. Usledila je greška Kanađanina i snažan vrisak Novaka.

1:6, 6:3, 1:2 – Posle velikog pada usledila je magija Novaka koju samo on može da izvede. Oduzeo je servis Raoniću bez izgubljenog poena, uz nekoliko sjajnih riterna. Onaj za brejk šansu može da konkuriše za najbolji na turniru, a posle toga je došao do 1:6, 6:3, 1:2.

1:6, 6:3, 0:2 – Posle nekih 20 minuta odličnog tenisa, Srbin se malo "ugasio" i dozvolio protivniku da dođe do velike prednosti. Uvodni gem odlučujućeg seta je počeo duplom greškom, a onda su se one javljale u odsudnim trenucima. Loš forhend za dve brejk šanse, a onda i slab servis i brejk Raonića –1:6, 6:3, 0:2.

1:6, 6:3, 0:1 – Četiri dobra servisa i četiri poena za Raonića na startu trećeg seta.

1:6, 6:3 - Zabrinuo je Novak navijače kada je sa dve greške omogućio Raoniću 0:30 u gemu u kojem je servirao za izjednačenje. Ipak, sada je servis proradio kada je bilo potrebno – dva brza poena, pa forhend i greška rivala za 1-1 u setovima –1:6, 6:3.

1:6, 5:2 – Sada stvari na terenu izgledaju mnogo bolje nego u prvom setu. Polako svetski "broj 1" pušta ruku i bez izgubljenog poena dolazi do 1:6, 5:2.

1:6, 4:2 – Posle sat vremena konačno je Novak došao do brejk prilike. Raoniću je stao servis i Đoković, koji je prebrodio zdravstvenu krizu, uspevao je da ostaje u poenima. Kanađanin je grešio i, posle slabog napada na mreži, Srbin je došao do1:6, 4:2!

1:6, 3:2 –  Po ko zna koji put je Novak zaostajao u gemu, ali se vratio. Videli smo i prvi drop-šot od starta meča i sada je1:6, 3:2.

1:6, 2:2 – Naznake bolje igre su tu, poput lepe bekhend paralele kojom je u četvrtom gemu stigao do 30:30. Međutim, tada je srpski reprezentativac propustio da kazni traljav napad rivala na mreži i Raonić je to iskoristio da dođe do1:6, 2:2.

1:6, 2:1 – Ide teško, ali nekako ipak ide u drugom setu. Đoković ne uspeva da parira u dužim razmenama, fali mu uvek "jedan korak", što uspeva da kompenzuje servisom. Dobio je jedva i drugi gem i sada je1:6, 2:1.

1:6, 1:0 – Brzo izgubljeni prvi set ostavio je traga na Đokoviću, ali je na startu drugog promenio taktiku prilikom servisa. Odlučio se za manju brzinu, a veće uglove, što mu je donelo benefit i lagan gem za 1:6, 1:0.

1:6 – Novak ubedljivo izgubio prvi set!

Novi lagan gem za Raonića, koji dolazi do prednosti u setovima, rezultatom 1:6.

1:5 – U "slobodnom padu" je srpski igrač koji nije uspeo da se odmori i vrati energiju, pa srlja iz greške u grešku. Raonić igra koliko mu je dovoljno i novim brejkom dolazi do1:5.

1:4 – Sigurnim servisima, bez previše igre, Kanađanin dolazi do1:4.

1:3 – Od samog starta meča Novak je osećao bolove u vratu, koji ga muče nekoliko dana. Zbog toga je forsirao drugi servis i napravio dve dvostruke servis greške. Nije želeo da ulazi u duže razmene, a greškom iz bekhenda je omogućio Raoniću prvi brejk i vođstvo od1:3.

1:2 – Uspeva prvi reket sveta da osvoji poneki poen u gemovima na servis rivala, ali Miloš dobro servira kada je to najpotrebnije. Raonić dolazi do novog vođstva –1:2.

1:1 – Slabo je počeo Novak svoj prvi gem – greška, pa dvostruka servis greška i bilo je 0:30. Vratio se, ali je protivnik sjajnim riternom omogućio sebi prvu brejk šansu. Ipak, Srbin je pogađao početne udarce, izvukao se iz neugodne situacije i izjednačio na1:1.

0:1 – Raonić je dobio uvodni servis i, uprkos tome što je Đoković dobio prvi poen, a potom imao i 30:30, uspeo da dođe do prvog gema. Miloš je dobro odservirao dva puta i poveo0:1.

19.16 - Počeo je finalni meč Đokovića i Raonića.

Novak je u polufinalu savladao Roberta Bautistu Aguta posle preokreta i borbe od okruglo tri sata, ali se tokom meča mučio sa povredom vrata i bolom u stomaku, pa sigurno neće biti potpuno spreman.

S druge strane, Raonić je odigrao savršeno protiv Stefanosa Cicipasa i eliminisao Grka u dva seta.

Njih dvojica su se do sada sastajali okruglo 10 puta i srpski igrač ima perfektan skor protiv Kanađanina rođenog u Crnoj Gori. Ove sezone su igrali jedan meč, bilo je to u januaru na Australijan openu, kada je Novak bio bolji rezultatom 6:4, 6:3, 7:6 (7-1).

Ukoliko dođe do trofeja, Đoković će se izjednačiti sa Rafaelom Nadalom sa 35 pehara na turnirima iz serije 1.000, ali i postati prvi igrač koji je sve masterse osvajao najmanje po dva puta.

Zanimljiv podatak je i da je protiv Španca u polufinalu dobio osmi taj-brejk ove sezone iz isto toliko odigranih.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ČUDESNI NOLE! OVO MOŽE SAMO ON: Iz ambisa do istorije! Neverovatna pobeda Đokovića protiv Raonića za 80. trofej

Izvor: Kurir, 29.Avg.2020

Iako vidno iscrpljen, najbolji teniser sveta Novak Đoković smogao je snage da posle katastrofalnog prvog seta napravi preokret i po 11. put u isto toliko mečeva savlada Miloša Raonića 1:6, 6:3, 6:4, posle dva sata igre.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.