Novak prvi na GOAT listi sa preko 1.000 poena

Izvor: B92, 21.Nov.2022, 18:29

Novak prvi na GOAT listi sa preko 1.000 poena

Trijumf Novaka Đokovića na ATP Finalu u Torinu ponovo je pokrenuo priču o trci za nezvaničnu GOAT titulu, najboljeg igrača svih vremena.

Sa 65 velikim trofejem u karijeri, u koje se računaju trijumfi na grend slemovima, turnirima serije ATP 1.000 i oni sa završnog ATP finala, Novak je dodatno odmakao svojim najvećim rivalima, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

I dok Federer, kao sveže penzinisan igrač, više ne može da utiče na svoju poziciju u toj trci, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadal je i dalje aktivan, ali mu je Đoković u krajnjem zbiru dodatno odmakao.

Prema sajtu Ultimate Tennis Statistics, Đoković je prvi igrač u Open Eri koji je prešao zbog od 1.000 poena.

Posle trijumfa u Torinu, Novak na toj večnoj listi ima 1.007 poena.

Rafael Nadal je već popričilno daleko iza njega, sa 928 bodova, dok je Rodžer Federer treći sa 892.

Đoković je u odličnoj poziciji da trku završi kao broj jedan, ali ono što Novak svakako želi jeste da ima na kraju najveći broj grend slem titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.