Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 00:32

Novak probio “španski zid” - preko Bautiste Aguta do finala Sinsinatija

Nadljudskim naporima i posle tri sata tenisa, Novak Đoković je savladao Roberta Bautistu Aguta sa 2:1 u setovima i plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju. Protivnik najboljem svetskom teniseru u finalu biće Miloš Raonić, a meč je na programu u subotu od 19 časova.
Novak se mučio u polufinalu Sinsinatija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << borio protiv upornog Španca, bolova u vratu i stomačnih problema. I sve je to prevazišao i došao do izuzetno značajne pobede i plasmana u finale turnira.

Roberto Bautista Agut možda nije zaslužio da izgubi, ali je, bez obzira na sve dobro što je napravio u meču, poklekao kada je bilo najpotrebnije - u taj-brejku trećeg seta.
Španac je odlično odigrao u prvom setu. Prvi je stigao do brejka, koji je Novak uspešno vratio, ali kada je Bautista Agut to učinio i drugi put, nije bilo spasa - 6:4.
Novak se očigledno mučio sa bolovima u vratu, povredom koja ga je i u prvom setu onemogućila da da svoj maksimum, ali je najbolji teniser sveta imao i stomačnih problema.
Đoković je početkom drugog seta tražio medicinski tajm-aut, posle čega je dobio dva uzastopna gema i poveo sa 4:1.
Malo je nedostajalo da Novak osvoji i sledeći gem, čime bi se maksimalno približio trećem setu, ali ponovo su bolovi učinili svoje.
Španac prvo vraća brejk i dolazi do 4:4, ali, posle petominutne pauze zbog zatvaranja krova na stadionu "Luis Armstrong", Novak se vraća na teren kao preporođen i novim brejkom dolazi do izjednačenja u setovima - 6:4.

I u trećem delu igre gledali smo rovovsku borbu. Španac ponovo prvi stiže do brejka, ali Novak po ko zna koji put u karijeri pronalazi nadljudsku snagu i preokreće set u svoju korist - od 1:2 dolazi do 5:2.
Taman je bio nadomak finala, ali Španac peti put na meču oduzima Novaku servis i smanjuje na 5:4, a potom dolazi i do izjednačenja 5:5.
Sada Španac dolazi do brejka i servira za plasman u finale, ali ovoga puta Novak preokreće i uspeva da se domogne taj-brejka u trećem setu.
U odlučujućem gemu na terenu je postojao samo jedan igrač. Novak osvaja svih sedam odigranih poena i posle puna tri sata igre dolazi do plasmana u finale Sinsinatija.
Bila je to deveta Novakova pobeda u 12. duelu sa Bautistom Agutom, a u za trofej će se boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je u dva seta bio bolji od Stefanosa Cicipasa.
Zanimljivo je da Novak protiv Miloša u dosadašnjoj karijeri ima skor 10:0.
Finale je na programu u subotu od 19 sati.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković u finalu Sinsinatija posle preokreta

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2020

Novak Đoković plasirao se u finale Sinsinati mastersa, pošto je u polufinalu savladao Španca Roberta Bautistu Aguta posle preokreta u tri seta, sa 4:6, 6:4, 7:6...Za 35. masters titulu u karijeri Đoković će sutra igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića, koji je u prvom polufinalu pobedio Stefanosa...

Nastavak na Radio 021...

Na koga je Bautista ljut posle poraza od Novaka?

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2020

Da li je ovo razlog njegovog poraza?..Novak Đoković i Roberto Bautista Agut su noćas odigrali dramatičan meč u polufinalu Sinsinatija, bilo je mnogo obrta, pogotovo u završnici trećeg seta, ali Novak je posle tri sata dvoboja, teškom mukom uspeo da slomi otpor španskog tenisera i plasira se...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.