Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 13:29

Novak posle plasmana u finale: Stefanose, vidimo se, sad sam na 110 posto

Srpski teniser Novak Đoković je u intervjuu posle plasmana u deseto finale Australijan opena istakao da je zahvalan na tome što još uvek ima energije i "benzina" da se takmiči na najvišem nivou.
Đoković je savladao Tomija Pola 3:0 (7:5, 6:1, 6:2) u polufinalu Australijan opena.

Na korak do 22. grend slem titule, Novak je zahvalan na tome što još uvek ima energije za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenje na visokom nivou. 
"Znači u ovoj fazi moje karijere, potrebna mi je ta energija, hvala im. Zahvalan sam što imam dovoljno benzina, gasa da igram na ovom nivou", krenuo je Novak intervju na terenu posle pobede.
Dizao je formu kroz turnir i sada tvrdi da je na vrhuncu, poručivši rivalu Stefanosu Cicipasu u šali da se ozbiljno spremi. 
"Na 110 posto sam. Stefanose, vidimo se za dva dana", šaljivo je izjavio Đoković.
Istakao je da su obojica teže počeli meč, ali da se on bolje snašao. 
"Imali smo teške noge u drugom setu, ali sreća, pa sam sačuvao nerve i koncentraciju. Udarao sam malo bolje loptu i došao do finala", rekao je Đoković.
Zanimljivo, Đoković je na današnji dan odigrao svoje prvo grend slem finale 2008. godine, baš u Melburnu.
"Imam jaku maštu, ali ovo nisam zamišljao, blagosloven sam i zahvalan. Uživam i cenim svaki trenutak. Bez porodice i mog tima te stvari ne bi bile moguće. Oni žive sa mnom kroz dobro i loše, to je njihov uspeh koliko i moj", istakao je Đoković.
U finalu ga čeka Grk Cicipas i to je repriza finala Roolan Garosa, u kom je Novak preokrenuo sa 0:2 na 3:2.
"Dobio sam taj meč, tako da su pozitivna sećanja. To je bio prvi put da sam se vratio sa 2:0 u finalu grend slema. Poštujem ga mnogo, sad je jedan od najzanimljivih igrača na turu, sa njegovom frizurom i interesovanjima", objasnio je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković posle plasmana u deseto finale Australijan opena: Spreman sam 110 odsto

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

Tomi Pol nije bio dorastao protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena (3:0). Srbin posle plasmana u 10. finale Melburna poručio da je spreman 110 odsto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.