Izvor: RTS, 21.Nov.2021, 01:00

Novak odličan, Zverev još bolji - Nemac u finalu Završnog turnira u Torinu

Aleksander Zverev savladao je Novaka Đokovića sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:3) i zaslužio svoje mesto u finalu Završnog ATP turnira u Torinu. Velika borba u tri neizvesna seta pripala je Nemcu, koji će se sa trofej boriti protiv Danila Medvedeva.
Još jedan fantastičan meč odigrali su Novak Đoković i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksander Zverev, a posle rovovske borbe i duga tri seta Nemac je imao više snage i koncentracije i plasirao se u finale turnira u Torinu.

Zverev je odigrao fantastičan meč i zasluženo savladao najboljeg tenisera na svetu, koji je imao svoje prilike da konačan ishod prebaci na svoju vodenicu.
Nemac se odlično kretao, još bolje servirao i bio čvrst u defanzivi, a najveću prednost stekao je u dužim razmenama, koje bi trebalo da budu prednost srpskog tenisera.
Prvi set rešen je posle taj-brejka, pošto nijedan teniser nije uspeo da napravi brejk. U odlučujućem, 13. gemu Zvezrev je imao više koncentracije i dobija taj deo igre 7:4.
Neizvesna borba nastavila se i u drugom setu. U prvih osam gemova nije bilo brejkova, a onda Đoković oduzima servis protivniku, pa koristi tek petu set loptu za izjednačenje u setovima - 6:4.

Jedan brejk bio je dovoljan Nemcu u trećem setu da obezbedi plasman u finale, na napravio ga je u četvrtom gemu.
Imao je Novak priliku da se vrati u meč, ali je Zverev u ključnim trenucima fantastično servirao, odbio sve napade srpskog tenisera i osvojio treći set 6:3.
Zverev je četvrti put savladao Đokovića u 11. međusobnom duelu, a meč u Torinu trajao je dva i po sata.
Novak je tako propustio priliku da se bori za sedmu titulu na Završnim ATP turnirima. Zverev će se boriti za svoju drugu, a protivnik će mu biti Danil Medvedev, koji je sa 2:0 u prvom polufinalu savladao Kaspera Ruda. 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.