Novak o povredi: Da nije Grend slem ne bih igrao

Izvor: B92, 14.Feb.2021, 17:38

Novak o povredi: Da nije Grend slem ne bih igrao

Novak Đoković je na konferenciji za medije govorio o svojoj povredi.

Đoković je uz sve zdravstvene probleme eliminisao Miloša Raonića u osmini finala Australijan opena.

Novinare je zanimalo kako se Novak osećao na terenu kao i pitanje povrede da li je kidanje mišića ili samo neko istegnuće.

"Razumem da želite to znate, ali zaista ne želim da pričam o tome. Uradio sam preglede znam koji je tip povrede, ali ne bih o tome sada govorio, ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam i dalje aktivan učesnik turnira i nadam se da me razumete. Ne želim mnogo spekulacija. Iako se bolje osećam, situacija nije idealna. Od tog momenta povrede protiv Frica pa sve do nekoliko sati pre početka nisam znao da li ću igrati. Juče nisam ni udario tenisku lopticu. Sve vreme sam bio fokusiran na oporavak, kao što sam rekao, deo sam velikog Grend Slema i da je bilo koji drugi turnir ne bih igrao", poručio je Novak Đoković.

Svetski broj jedan je potom nastavio:

"Igra se na pet dobijenih setova, a ja sam neko ko se dosta kreće na terenu i ova povreda mi u tome uopšte ne pomaže, ali uz kombinaciju lekova i tretmana uz naravno snagu volje uspeo samo da smanjim nivo bola. Mentalno sam morao da prihvatim situaciju u kojoj se nalazim i da potom dam sve od sebe. Bol je spao na prihatljiv nivo i mogao sam da igram, ali bilo je malo problema tokom samog meča. Nekada bolje nekada lošije... Nekako sam uspeo sve to da prebrodim i dođem do pobede. Imam nešto više od 40 sati da se spremim za naredni meč, što je odlično kod Grend Slemova, uvek imaš malo vremena za odmor. Verovatno sutra neću trenirati i fokusiraću se na oporavak, jer, ovo je neki vid kockanja, tako mi je objasnio medicinski tim. Ne možemo tek tako da predvidimo šta će se desiti kada sam na terenu, prihvatio sam terapiju i krenuo da na sve ili ništa. Nakon turnira ću uzeti dovoljno vremena da se oporavim i preduzmem sve potrebne korake da se bezbedno vratim tenisu", rekao je Đoković.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Aleksandar Zverev koji je eliminisao Dušana Lajovića nešto ranije tokom dana. Novaka su pitali da li ova povreda može da ostavi trag na mentalnom nivou.

"Ne može. Kao što sam rekao, imam dobar tretman od medicinskog osoblja i prihvatio sam svaki rizik, jasno mi je u tša se upuštam, spremam se posebno za svaki novi meč, u zavisnosti od protivnika. Saša je drugačiji tip igrača nego Miloš, tako da je potreban drugačiji pristup. Očekujem više relija, dugake razmene i očekujem vrlo naporan meč. On se za svoje gabarite sjajno kreće, a i odličan je na servisu, sjajan je teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.