Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 12:05

Novak diše za vrat Federeru, Nadal ostvario nešto što niko nije

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 304. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste i sve je bliže rekordu Rodžera Federera. Đoković će početkom marta oboriti jedan od najvažnijih rekorda u istoriji "belog sporta" i postati igrač sa najviše nedelja kao "broj 1".
Novak pred početak takmičenja u Australiji ima 12.030 bodova i jasno je da su samo teorijske šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ga rivali skinu sa vrha pre 8. marta, kada će i zvanično postati rekorder.

Osvajač 17 grend slemova nalazi se ispred drugoplasiranog Rafaela Nadala, koji je sakupio 9.850 bodova, ali je ovog ponedeljka ostvario jedan neverovatan uspeh.
"Bik sa Majorke" provodi 800. nedelju u top 10 tenisera, što nikome do sada nije pošlo za rukom. Najviše sedmica Nadal je proveo na drugom mestu – 361.
Treću poziciju zauzima Austrijanac Dominik Tim sa 9.125 bodova.
Među prvih deset igrača nije bilo promena - na četvrtom mestu je Danil Medvedev, peti je Rodžer Federer, šesti Stefanos Cicipas, sedmi Aleksandar Zverev, osmi Andrej Rubljov, deveti Dijego Švarcman i deseti Mateo Beretini.
Kada je reč o srpskim teniserima, Dušan Lajović je zadržao 26. poziciju, Filip Krajinović je napravio korak unazad i sada je 31, Miomir Kecmanović je ostao 42, dok je Laslo Đere pao na 56. mesto.
Nikola Milojević je 138, Danilo Petrović je 145, a Viktor Troicki 202. u poretku.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP lista: Đoković i dalje prvi, rekord Nadala – 800. uzastopna nedelja među najboljih deset

Izvor: Danas, 18.Jan.2021

Srpski teniser Novak Đoković i dalje je zauzima prvo mesto na ATP listi, a iza njega je Španac Rafael Nadal koji je počeo 800. uzastopnu nedelju među najboljih deset na svetu.

Nastavak na Danas...

RODŽER OVO NIJE OČEKIVAO: Zverev OKRENUO LEĐA Federeru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021

Nemac napustio Švajcarca...Nemački teniser Aleksandar Zverev, trenutno se nalazi na sedmoj poziciji ATP rang liste najboljih tenisera sveta. Upravo on, odlučio je da napusti menadžersku agenciju „TEAM8“, čiji je jedan od vlasnika Rodžer Federer...Nemački as je prošle godine rešio da prekine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.