Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2021, 13:28

Novak: Zašto da menjam ono što funkcioniše? Samo da padne kiša, dune vetar...

„Želim da pitam, učim, slušam“, ističe Đoković

Nasmejan i raspoložen. Kako drugačije, kad sve ide po planu. Dva meča bez izgubljenog seta dobio je Novak Đoković, stigao do osmine finala olimpijskog turnira i izdanjima u Tokiju razbuktao euforiju među Srbima da bi napokon mogao do zlata.

Posle trijumfa nad Bolivijcem Ugom Delijenom, oružje pred najboljim teniserom planete položio je i Jan Lenard Štruf.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << „Zadovoljan sam, dobro sam odigrao sa osnovne linije, bolje nego u prvom meču. Servis je bio izvanredan. Za rivala sam imao kvalitetnog i agresivnog protivnika, svaku priliku je koristio da izađe na volej. Znao sam da će me pritiskati, izlaziti na mrežu, ali drugačije je kad se za nešto pripremam i to doživim. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na brzinu Štrufovog servisa, u desetom gemu prvog seta sam napravio krucijalni brejk, to je prevagnulo. U drugom sam bolje čitao njegov servis. Iako u dva seta, pobeda je teško izvojevana“, sumirao je Nole, pojasnivši da je menjanje pozicija prilikom riterna uzrokovano željom da se prilagodi servisu Nemca.

U tome je uspeo. Bilo je 6:4, 6:3. Zagrevanje za narednog rivala, Alehandra Davidoviča Fokinu.

Bio je specijalista za šljaku, ali je napredovao na tvrdoj podlozi. Kad sam na pripremama u Španiji s njim treniram, odličan je momak, super se slažemo. Znam šta me očekuje. Jasno mi je da me čekaju sve teži mečevi. Ne mogu da utičem šta će da urade Zverev, Medvedev ili Cicipas, već samo na svoje mečeve, pridržavam se onoga što funkcioniše dosta dobro. Zašto bih to menjao?“

Ne menja se ni ambijent u olimpijskom selu. Đoković je prva zvezda Igara u Tokiju, podelio je na hiljada autograma, svakom ko mu je tražio selfi izašao u susret...

Nije splasla euforija, niti bih da pričam o tome. Dosta je fotografija, lepih reči, druženja, podrške. To me hrani, uživam u svakom trenutku. Mi kao pojedinačni sportisti ne možemo često ovo da doživimo. Kad predstavljaš svoju zemlju na najvećoj smotri osećaj je jedinstven. Svoj sam čovek. Ne bih da pričam o vrlinama i manama, trudim se da živim svesno, budem zahvalan na svakom trenutku. Imao sam dosta uspeha u ovom sportu, znam da me veliki broj ljudi prati, da je tenis globalan sport, ali svakog sportistu posmatram kao kolegu. Želim da pitam, naučim nešto, čujem. Otvorenog sam uma, nisam neko ko se trudi da bude iznad drugog čoveka. Pratim sve, navijam, atmosfera iz sela me podstiče“.

Srbija zasad ima srebro Damira Mikeca i bronzu Tijane Bogdanović.

„Nadam se da ćemo upotpuniti kolekciju još kojim odličjem sa moje strane za koji dan. Mikec je sjajan momak, stalno se šalimo , dosta vremena provodimo zajedno. Znam da puca i u miksu, nadamo se još jednoj medalji“.

Baš kao što i Novak Đoković priželjkuje da organizator pomeri satnicu turnira, da mečevi počinju u popodnevnom ili večernjem terminu.

Najavljuju kiše, nadam se da će pasti, kao i da će vetar dunuti malo jače, da se svi osvežimo. Prvih pet dana je nepodnošljiva kombinacija vrućine i sparine. Svako od nas mora da prihvati uslove. Razgovarao sam sa ljudima iz organizacije da kako odmiče turnir mečevi počinju kasnije, što bi nam svima prijalo. Duže pauze između gemova će pomoći, ali bi najviše pomoglo da program počinje malo kasnije. Uveravaju me da rade na tome“, zaključio je Novak Đoković.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.