Novak: Odeznik delovao fino

Izvor: B92, 22.Mar.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Odeznik delovao fino

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je bio iznenađen vešću da je Vejn Odeznik ponovo suspendovan zbog dopinga.

Amerikancu je pre nekoliko dana izrečena suspenzija na 15 godina jer je u njegovim uzrocima urina pronađeno više zabranjenih supstanci.

Đoković i Odeznik su nekoliko puta sparingovali, poslednji put pred finale prošlogodišnjeg Mastersa u Majamiju.

Bio sam iznenađen što se to desilo. Ali, ne poznajem ga najbolje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iz nekoliko treninga koje smo odradili i razgovora delovao mi je fino”, naglasio je Đoković.

Odezniku je to druga suspenzija zbog dopinga, a Đoković je posebno to naglasio prilikom svog izlaganja.

To je veoma osetljiva tema za mene da bih pričao o tome. Očigledno, u tenisu nema mesta za ljude koji pokušavaju da varaju ili pokušavaju da koriste zabranjene supstance i slično. Več je jednom ranije bio kažnjen. Vratiti se i ponoviti tako nešto je nezrela greška sa njegove strane ili njegovog tima, odnosno koga god da je napravio takav potez, ako je to istina. Ipak, ne znam, ne mogu da mu sudim ako će se žaliti”, istakao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da će se uvek boriti za čist tenis i da je po tom pitanju njegov sport ispred drugih u svetu.

Uvek ću stati na stranu zaštite integriteta sporta i nadam se da ćemo imati čiste i poštene kolege koji će u tom sistemu istražiti sve podjednako. Po pitanju dopinga, tenis je među najboljim sportovima na svetu. Ne postoji veliki broj skandala, tako da je to dobra poruka”, rekao je Novak.

Đoković
od 21 čas igra finale Mastersa u Indijan Velsu sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.