Novak: Nikad se ovoliko nisam znojio, Kei voli US Open

Izvor: N1 televizija, 06.Sep.2018, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Nikad se ovoliko nisam znojio, Kei voli US Open

Posle pobede nad Džonom Milmanom u četvrtfinalu US Opena Novak Đoković je pred novinarima govorio o vrućini, znojenju, Rodžeru Federeru, ali i o sledećem rivalu Keiu Nišikoriju.

Pre meča sa Novakom Đokovićem, Džon Milman je izbacio Rodžera Federera u četiri seta, pa su i pitanja novinara za Novaka odmah bila o Švajcarcu.

 "Predviđao sam i ja kao i mnogi da ću igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa Federerom i bilo je iznenađenje što je Milman dobio taj duel. Gledao sam drugi deo meča i Rodžer nije igrao dobro i dosta je promašivao. Ali Milman je takav igrač koji te tera da promašuješ udarce. Tera te da osvojiš poen i da ga zaradiš. On ne promašuje mnogo, trči levo-desno i stiže loptice. Moraš zato da nađeš pravi balans između strpljenja i konstruktivnog poena i da budeš agresivan sa druge strane i da iskoristiš šansu kada je kraća lopta. Lakše je reći nego uraditi", rekao je Đoković koga su novinari pitali i da li je ovo najznojaviji US Open i da li je svlačionica smrdljivija nego inače.

"Ne znam ono što se desi u svlačionici ostaje u svlačionici i ne mogu da pričam o tome(smeh). Defintivno da. Nikad se nisam znojio ovoliko, neverovatno. Moram da promenim bar deset majici svaki meč. Posle dva gema sam natopljen znojem. Rodžera ste pomenuli, on se nikada ne znoji toliko ali videli ste ga pre neko veče. Pitao sam sudiju da li će biti neke ventilacije ili klimatizovanja na terenu ali mi je rekao da ne zna. Uprava turnira mora o tome da razmišlja jer se osećamo na terenu kao u sauni", kazao je Đoković.

"Fantastično je što imamo krov, jer to ne prekida mečeve kada je kiša. Međutim mnogi igrači su odusatli u prvoj rundi, prvog ili drugog dana jer nisu mogli da dišu. To se posebno odnosi na centralni teren", kaže Novak koji je govorio i o Keiu Nišikoriju.

"Igrao sam sa njim jednom od kako sam zamenio Lakost za Uniklo, dakle Uniklo je ključ uspeha. Ok to je bila loša šala ali jedan ujutru je izvinajvam se, pokušavam da ovo bude zanimljivo. On ima najbolji dvoručni bekhend, veoma brz takođe. Jedan je od najbržih igrača na turu, ali igrao sam sa njim na Vimbldonu i teška su bila prva dva seta. Posle sam podigao svoju igru. Izgubio sam ovde 2014. godine u polufinalu i on očigledno voli ovde da igra", dodao je srpski teniser.

On je kazao i da ne znači nužno da mu Nišikorijeva igra odgovara.

"Dobijao sam neke mečeve sa nulom protiv njega, ali ima i mečeva u kojima je nekoliko ponea odlučilo pobednika. U Rimu smo četo igrali tako. Ne mogu da kažem da mi odgovara, ali imam dobar skor sa njim. Ali zato što igra tako brzo tera me da budem oprezan od prvog poena i zato moram da budem koncentrisan i da igram najbolje moguće sa osnovne linije".

Đoković i Nišikori meč polufinala igraju u petak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.